Kayseri’de Yaz Kur’an Kursları Eğitime 5 Temmuz’da...

Kayseri'de Yaz Kur'an Kursları Eğitime 5 Temmuz'da Başlayacak

yaz kur'an kursları eğitime 5 temmuz'da başlayacak

15 Haziran 2021 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen Yaz Kur'an kursları, 5 Temmuz'da yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde başlayacak.

Her sene milyonlarca öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve Kur'an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretiyor.

Başkanlık her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor.

Yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilere yönelik her yıl ihtiyaca göre yeni programlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları"nı 81 il müftülüğüne gönderdi.

Uygulama Esaslarına göre 4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılaca.

Yine 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden yapabilecek ve eğitimler tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi gerçekleştirilecek.

16-22 yaş arası öğrenciler ise başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacak.

Kayıtlar 21 Haziran 11 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

I. YAZ KUR’AN KURSLARI TAKVİMİ

1. 2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

2. Başvurular 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında bizzat cami ve Kur’an kurslarına ya da  Diyanet İşleri Başkanlığının web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılabilecektir.

Kayıt Tarihleri 

21 Haziran-11 Temmuz 2021 

Bayram Tatili

19-23 Temmuz 2021

Eğitim Tarihleri

5 Temmuz-20 Ağustos 2021

1. Yaz Kur’an kursları eğitimine 4-22 yaş arası vatandaşlar başvuru yapabilecektir

2. Yaz Kur’an kurslarına başvuru ve eğitim şekilleri öğrencilerin yaş grupları dikkate alınarak belirlenmiştir. Buna göre;

a) 4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacaktır.

b) 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi yapılabilecektir.

c) 16-22 yaş arası öğrenciler başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacaktır.

3. Engellilere yönelik başvurular cami ve Kur’an kurslarına yapılabileceği gibi Başkanlığın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden de gerçekleştirilebilecektir. 

4. Yaz Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımız başvuru yapabileceklerdir.

5. 2021 yaz Kur’an kurslarında yatılı yaz Kur’an kursları öğretim programı uygulanmayacaktır.

6. Sadece yüz yüze veya sadece çevrim içi gerçekleştirilen dersler 45 dakikadan günde 3 saat olarak yapılmaya devam edecektir.

7. Çevrim içi eğitime devam edecek olan öğrenciler yaz Kur’an kursu kitaplarını bağlı bulundukları il-ilçe müftülüklerinden temin edebilecekleri gibi kitapların PDF formatına eğitim döneminde aktif olacak yazkurankurslari.diyanet.gov.tr web adresinden de ulaşabileceklerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı