Kayseri’deki Uluslararası öğrencilerle Bayramlaşma

Kayseri’deki Uluslararası öğrencilerle Bayramlaşma

kayseri’deki uluslararası öğrencilerle bayramlaşma

14 Mayıs 2021 - 17:10

Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Türkiye Diyanet Vakfı’nın burslusu olarak öğrenim gören Uluslararası öğrenciler, ailelerinden binlerce kilometre uzaklıkta Kayseri’de Ramazan Bayramı’nı geçiriyorlar.

 

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’nin organizasyonuyla Ramazan Bayramı’nın birinci günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında uluslararası öğlencilerle birlikte akşam yemeği ve pandemi kurallarına uyarak toplu bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

 

Çok güzel bir bayram akşamına şahitlik ettiklerini belirten İl Müftüsü Sayın Güven, “Kıymetli genç kardeşlerim. Şu anda Ramazan Bayramımızın ilk gününü idrak ediyoruz. Tabiki memleketlerinizden uzak bir şekilde, annelerinizden, babalarınızdan ve sevdiklerinizden uzak bir şekilde bir bayram geçiriyorsunuz. Böylesine bayramlar hüzünlü bayramlar olur. Ancak burada siz bir ailesiniz. Birbirinizle dostluklarınız öylesine pekişiyor ki birbirinizi kardeş yerine koyuyor ve kardeşçe birbirinizle bayramlaşıyorsunuz. Yine de bütün bunlarla birlikte içinizde şöyle duygular olabilir: “Dünyanın falanca bölgesinden gelmişiz buraya. Hiçbir kimse bizi ziyaret etmez mi? Hiçbir kimse bize hayırlı bayramlar demez mi?” Tabi ki ederiz. Hatta önceki yıllarda bayramlarda ve özellikle Ramazan Ay’ının iftarlarında öğrencilerimizi böyle 8’er, 10’ar kişilik gruplarla evlerimize götürüyor, evlerimizde iftar yaptırıyor, sonra evlerimizde bayram ikramında bulunuyor ve sonra da buraya geri getiriyorduk. Ancak şu anda pandemi süreciyle ne memleketinize gidebiliyorsunuz ne de burada aile ortamına girip orada bir bayram yapıyorsunuz. Ancak şunu bilelim: bunlar geçecek inşallah. Sizler her biriniz kendi ülkenizde büyük işler yapacak ve önemli hizmetlere imza atacak gençler olarak yetişeceksiniz. Bizler bunu istiyoruz. Sizin hangi memleketten olduğunuz önemli değildir. Ancak kendi memleketinize hizmet etmeli, Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmeli, kardeşlik hukuku içerisinde dünyanın dört bir tarafındaki kardeşlerimizle kucaklaşmalıyız ve hizmetlerde bulunmalıyız.

 

Bu bayram gününde sizi daha fazla tutmak istemiyorum. Hepinize yeniden afiyet olsun. Yüce Mevla bizleri Ümmet-i Muhammed’e hizmet eden kullarından eylesin. Mescid-i Aksa’mızın bir an önce kurtuluşuna vesile olacak ameller yapabilmeyi hepimize nasip eylesin. Nasıl ki Ayasofyamızın zincirleri kırıldı ve yeniden ibadete açıldıysa inşallah ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, Kudüs’ümüz inşallah zalimlerin işgalinden kurtulacaktır. Ülkemizde “yahu bize ne Filistin’den ve Mescid-i Aksa’dan” diyenler var. Oysa şunu bilmiyor ki o işgalci Yahudi Mescid-i Aksa’yı aldıktan sonra durmayacak ve devam edecektir. Arz-ı Mev’ud olarak Anadolu topraklarının da bir kısmında gözü var. Düşman durmaz. Onun için biz mücadele edeceğiz. Yüce Mevla Mescid-i Aksa’mızı hür ve özgür kılsın. Bütün Müslümanların yaşadığı toprakları da hür ve özgür kılsın. Allah’a emanet olun.

 

Uluslararası öğrenciler ise “Kayseri halkına çok teşekkür ediyoruz, bize kucak açtıkları için. Hep bize sıcakkanlı davrandılar. Biz burada kendimizi aile ortamında hissediyoruz. Ayrıca bugün burada bizlere bayram günü akşam yemeği veren İl Müftüsü Sayın Güven’e çok teşekkür ediyoruz.” dediler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...