Kayseri’den Depremzedelere Manevi Destek

Kayseri’den Depremzedelere Manevi Destek

kayseri’den depremzedelere manevi destek

23 Şubat 2023 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde deprem bölgesine intikal eden binlerce din görevlisi depremzedelere manevi destek oluyor.

 

Bu kapsamda Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş başkanlığında ve İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen koordinatörlüğünde deprem bölgesine giden din görevlileri, Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentleri dolaşarak depremzedelerle ve çocuklarıyla yakından ilgileniyor.

 

Çadırları tek tek dolaşan din görevlileri, depremzedelerle sohbet ediyor. Burada çocuklara oyuncak ve şeker dağıtan 4-6 yaş Kur’an kursu hocaları ise, çadır kentte kalan çocuklarla oyunlar oynayarak onların güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

 

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, “Bizler bölgede dini, ahlaki, kültürel değerlerimizin hepsini birleştirerek, psikoloji ile sosyolojinin iletişim verilerinden ve kaynaklarından yararlanarak bilimsel bir veri ile vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bu çerçevede yaşadıkları içsel sıkıntılarını azaltmayı hedefliyoruz.’’ dedi.

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin gerçekleştiği 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren, başta “Manevi Rehberlik Destek Hizmeti” olmak üzere çeşitli faaliyetleri yürütmek, depremzede vatandaşlarımızla ilgilenip onların maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek amacıyla, İlimiz Müftülüğünce bugüne kadar deprem bölgesine 185 erkek 106 kadın toplam 291 personel görevlendirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...