Kayseri Müftülüğünde Bir Ihtida Töreni Daha

kayseri müftülüğünde bir ihtida töreni daha

26 Eylül 2019 - 17:11

25 Eylül 2019 Çarşamba günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Hollanda vatandaşı "Maxwell IFEANYİ" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Nijerya uyruklu olan fakat Hollanda'da yaşayan İşadamı Maxwell IFEANYİ, 5 sene önce ticaret amaçlı olarak Türkiye'ye geldi. Kayseri'li İşadamı Adem Dinçarslan ile tanıştıktan sonra Müslümanlığı 2 sene boyunca araştıran Hollandalı Maxwell IFEANYİ, İslam dininin güzelliklerini anladığını söyleyerek Müslüman olmaya karar verdi. İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden Maxwell IFEANYİ, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

İl Müftü Yardımcımız Ahat Taşcı'nın Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Maxwell IFEANYİ Bey'in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

4 yıldır 20'nin üzerinde ihtida töreni yaptıklarını belirten İl Müftüsü Sayın Güven, “Dün bizlere verilen bilgi ile burada Hollanda vatandaşı olan Maxwell Bey, Müslüman olmak istediğini bizlere ulaştırdı. Bizler de bununla ilgili olarak bir program yapalım istedik. Maxwell bey aslen Nijeryalı ancak Hollanda vatandaşı olarak Hollanda’da yaşıyor. Türkiye ile özellikle de Kayseri ile ticaret yapıyor. Bu sebeple sürekli olarak Türkiye'ye gelip giderken, insanların tavır ve davranışlarından, Müslümanların ahlakından etkilendiği için İslam'la ilgili araştırmalara başlıyor. Bu araştırmalar neticesinde ve özellikle iş adamlarımızın da desteği ile İslam dini hakkında bilgiler ediniyor. 2 yıldır araştırmalar yapan, düşünen ve bunun sonucunda ben de Müslüman olmak istiyorum diyen bir kardeşimiz kendisi. Kendisine yeni isim olarak “Cuma Reyyan” adını tercih etti. Cuma Reyyan kardeşimizin Müslüman olmasında Kayserili iş adamlarının rolü büyük. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta “Ahilik Haftası” idi. Ticaret yoluyla İslam dininin yayılışı Müslüman tüccarların ticaret ahlakını hayatlarına yansıtmalarının ne kadar önemli olduğunu dahi iyi öğrenmiş oluyoruz.” dedi.

Cuma Reyyan ise insanların kendisine karşı davranışlarından etkilenerek İslam dinini araştırdığını ve sonunda doğru kararı vererek Müslüman olduğunu söyledi ve Müslümanlığa geçtiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

İş Adamı Adem Dinçarslan da bugünün belki kendisinin en güzel günü olduğunu ve bu güzel duygularını da İl Müftüsü Sayın Güven ve Cuma Reyyan ile paylaştıklarını belirtti.

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, Cuma Reyyan Bey’e “İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

İhtida Merasiminde İl Müftüsü Sayın Güven’in konuşmalarını İlimizi ziyarete gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Esma Güner İngilizceye çevirdi.

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Fatma Feyza Güner ve Ahat Taşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Esma Güner, Cuma Reyyan, İşadamı Adem Dinçaslan ve basın mensupları katıldı.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı