Kilis’in Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 100’üncü Yıl...

Kilis'in Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 100'üncü Yıl Dönümü Kutlandı

kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlandı

07 Aralık 2021 - 17:45

Kutlama törenleri, sabah saatlerinde Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyareti ile başladı. 

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlanan törene Kilis Valisi Recep Soytürk, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, İl Müftü Vekili Recep Çarpar, askeri yetkililer, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

Hacı Mustafa Cümbüş Camii görevlisi Sinan Nünükoğlu Kur'an-ı Kerim okudu, İl Müftü Vekili Recep Çarpar  7 Aralık Kilis’in kurtuluş mücadelesinde şehit olanlara ve tüm şehitlerimize dua etti. Ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Program yürüyüş ile devam etti.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, İl Müftü Vekili Recep Çarpar, askeri yetkililer ile protokol üyeleri İslahiye Caddesi'nde Kilis'e temsili giriş yapacak olan Kilis Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı ile Kuvayi Milliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyelerini çiçeklerle karşıladı. Daha sonra protokol üyeleri önde, Kuvayi Milliye ve Mücahitleri ve Gaziler Derneği üyeleri arkada Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri Atatürk büstüne çelenk sunup, İstiklal marşı okudu. Törende konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk;

Kilis'in şanlı bir direniş gerçekleştirdiğini belirterek, "Birinci Dünya Savaşı'nda önce İngiliz ardından Fransızlar şehrimizi işgal etmiştir. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde giriştiği ve gerçek bir vatanseverlik destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasında bağımsızlığını, özgürlüğünü ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını tüm dünyaya göstermiş, ilk Kuvayı Milliye olarak nitelenen çetelerimiz Fransızlarla karşı yıldırma harekâtına geçmiş ve pek çok şehit verilmiştir. Kilis halkı milli mücadelenin en çetin olaylarına, en zorlu çatışmalarına tanık olmuş İngiliz ve Fransız işgallerine karşı direnişler burada olmuş, direnişe genci yaşlısı kadını ve çocuğuyla tüm halkın katılımı ile aylar süren kurtuluş mücadelesi sonunda 7 Aralık 1921 günü Fransız bayrağını indirip sonsuza kadar dalgalanacak Türk bayrağı göndere çekilmiştir" dedi.

Program çeşitli gösteriler ve resmi geçit töreni ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...