Kilis’de Kyk’lı Gençler “gelin Tanış Olalım”...

Kilis'de Kyk’lı Gençler “gelin Tanış Olalım” Programında Buluştu

kyk’lı gençler “gelin tanış olalım” programında buluştu

12 Ekim 2021 - 17:45

 

Kilis İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, 7 Aralık Üniversitesi Şehit Yunus Emre Doğan Camii’nde KYK lı gençlerle “Gelin Tanış Olalım” temalı program düzenledi.

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından Yunus Emre ve Türkçe yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda düzenlenen programa yaklaşık 70 öğrenci katıldı.

Programda ilahiler söylendi, Yunus Emre Şiirleri okundu ve ikramlarda bulunuldu. Öğrencilerle KYK yurdunda görevlendirilen Kur’an Kursu Öğreticisi hocalarımızda tanıştırılmış oldu.

Programda konuşan Gençlik Koordinatörümüz Ayşe Özdemir;

Dinimiz sevgi üzerine kurulan bir dindir. Peygamberimizin "Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe kamil Müslüman olamazsınız" hadisini hatırlatarak bizi cennete götüren ana yolun Allah ve Peygamber sevgisi ile Allah için sevmek olduğunu belirtti.

Tarihimizde bu sevgiyi ve anlayışı en güzel ifade eden Hak dostlarından biri de Yunus Emre'dir dedi. Yunus Emre “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” diyerek insanlardan gönül yapmasını istemiştir.

O yine "Gelin tanış olalım İşi kolay kılalım Sevelim sevilelim Dünyaya kimse kalmaz" demek suretiyle sevginin önemini belirtmiştir dedi.

Program sonrası öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...