Kilis’de M. Arif Bayram Camii Düzenlenen Törenle Ibadete...

Kilis'de M. Arif Bayram Camii Düzenlenen Törenle Ibadete Açıldı

m. arif bayram camii düzenlenen törenle ibadete açıldı

02 Ekim 2021 - 17:45

M. ARİF BAYRAM CAMİİ DÜZENLENEN TÖRENLE İBADETE AÇILDI

 

Kilis (OSB) Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan M. Arif Bayram Camii, dualarla ibadete açıldı.

Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen açılış törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis ve Gaziantep Belediye Başkanvekilleri, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Siyasi parti temsilcileri, Cami yapımında katkıları olan HASKAN yönetim kurulu başkanı Hasan Gürkan Bayram, OSB çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi Kilis Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii İmam Hatibi Hafız Ömer Faruk Avcı Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Açılış töreninde konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk;

“Güzel bir hayrın daha açılışında bir aradayız. Hocamızın Kur’an tilavetinde geçen Tevbe Suresi 18. Ayette belirttiği gibi ‘Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder’.

Ancak gönlü güzel insanlar böyle işleri yapabilir. Allah hayırlarını kabul etsin. Baştan sona yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi”

Protokol Konuşmalarının akabinde Kilis Valisi Recep Soytürk, G. Antep Valisi Davut Gül ve Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından HASKAN yönetim kurulu başkanı Hasan Gürkan Bayram’a Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cami yaptıran hayırsever vatandaşlara verdiği ıslak imzalı takdir belgesi takdim edildi.

M. Arif Bayram Camiinin inşa süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin, cami inşaatının her aşamasını yakından takip ettiğini ve ibadete açılmasının sevincini yaşadığını belirtti.

Ardından Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından yapılan dua ile açılış kurdelesi kesilen Mehmet Arif Bayram Camii ibadete açılarak ilk Cuma namazı kılındı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...