Kilis’de Regaib Kandili Coşkuyla Kutlandı

Kilis'de Regaib Kandili Coşkuyla Kutlandı

regaib kandili coşkuyla kutlandı

28 Şubat 2020 - 17:46

REGAİB KANDİLİ COŞKUYLA KUTLANDI

Mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandili tüm yurtta ve Kilis’te coşkuyla kutlandı. Kandil gecesinde tüm camiler doldu taştı.

Vatandaşlar şehir merkezinde bulunan Kadı Camii, Tekye Camii, Hacı Cümbüş Camii ve Hacı Faruk Kayabaş Camii başta olmak üzere tüm camilere akın etti.

Camilerde okunan Mevlid-i Şerifler, Kuran’ı Kerim tilavetleri ve vaazlar huşu içerisinde dinlendi. Yapılan dualara eller semaya açılarak yürekten amin denildi.

Kilis Müftülüğü Organizasyonunda Hacı Faruk Kayabaş Camii’nde de ana program düzenlendi. Kandil gecesinde vaaz veren İl Müftüsü Abdurrahman Şahin Regaib gecesinin önemine işaret etti ve bu gecede yapılması gerekenleri anlattı. Müftü Şahin vaazında şunları kaydetti:

‘’Bu geceleri en verimli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bunun içinde bol bol Kuran’ı Kerim okumalı, kaza ve nafile namazları kılmalıyız. Ellerimizi semaya kaldırıp tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Bu günler ve geceler duaların en çok kabul olduğu gecelerdir. Geçtiğimiz üç aylardan bu yana ne yaptık bunun muhasebesini yapmalıyız. Bunu yaparken tarafsız olacağız, yaptığımız ve yapmadığımız işlere doğru bir şekilde yaklaşacağız. Geçen sene yapmadığımız bütün güzel işleri bu üç aylarda yapmaya özen gösterelim. Güzel işlerin devam etmesini Allah’tan dileyelim. Büyüklerimizi bu gece bir kez daha hatırlayalım. Anne babalarımızın kandilini kutlayalım, uzakta olan akrabalarımızı telefonla arayarak kandillerini kutlayalım ve onlarında hayır dualarını alalım. Çevremizdeki fakir ve ihtiyaç sahibi insanları da gözetelim unutmayalım.’’

Vaaz sonunda kılınan yatsı namazının ardından Mevlid-i şerif okundu, tekbirler ve salavatlar getirildi. Kilis halkının yoğun ilgi gösterdiği programda camide bulunan ve cemaatle tebrikleşen Kilis Valisi Recep Soytürk: ‘’Tüm İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum ‘’ dedi.

Cami çıkışında ise cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...