Kilis’de Türkiye Sabah Namazında Camilerde Buluştu

Kilis'de Türkiye Sabah Namazında Camilerde Buluştu

türkiye sabah namazında camilerde buluştu

01 Ocak 2022 - 19:00

Türkiye genelindeki tüm camilerde vatandaşlar, “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programıyla sabah namazında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın çağrısıyla Türkiye genelinde "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" buluşması düzenlendi.

Kilis’te de Merkez Acembaba Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, Sohbet ve Dualar edildi.

Kilis Müftülüğü Organizasyonunda gerçekleşen programa İl Müftü Vekili Recep Çarpar, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar, Üniversite, Lise, Ortaöğretim kademesinde Gençler çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sohbet bölümünde İl Müftü Vekili Çarpar;

Hem seherin manevi atmosferini yaşamak hem de yeni miladi yıla hep birlikte dua ile başlamak maksadıyla programın düzenlendiğini ifade ederek, "Bir yılı geride bıraktık. Yapılması gereken iyi bir iç muhasebe. Rabbim yeni miladi yılın İslam alemine ve Müslüman din kardeşlerimize hayırlar, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini nasip eylesin." dedi.

Gençlikten Sorumlu İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak Sohbetinde;

Amaçlarının milli ve manevi değerleri yüksek tutmak ve gençlerin bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Etkinliğe katılan gençlerimizi ve kıymetli ailelerini gördükçe mutlu oluyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerin sabah namazlarında buluşmalarını çok önemsiyoruz. Bu etkinlik gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşması etkinliğidir. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması, elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Bizimle birlikte namazda buluşan tüm gençlerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum." dedi.

Program, İl Müftü Vekili Recep Çarpar’ın yaptığı dua ve çorba ikramı ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...