Kilis’de üniversite Ve Hafızlık öğrencileri Mevlid-i Nebi...

Kilis'de üniversite Ve Hafızlık öğrencileri Mevlid-i Nebi Etkinliklerinde Biraraya Geldi

üniversite ve hafızlık öğrencileri mevlid-i nebi etkinliklerinde biraraya geldi

21 Ekim 2021 - 17:45

 

Kilis Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğünün çalışmaları kapsamında Üniversite yurtlarında farklı bölümlerde okuyan öğrencilerle, 500 Evler Kuran Kursu’ndaki Hafız öğrenciler ziyaret edildi.

Gençlik Koordinatörü eşliğinde Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler hazırladıkları Kandil programlarını sundu ilahiler okundu dualar edildi.

İl gençlik koordinatörü Ayşe Özdemir Mevlidi Nebi haftası ve önemi hakkında konuştu.

“Efendimizi sevmek ve ona hürmet etmek, millet olarak bizim en bariz karakterimizdir.

“Asırlardır gök kubbemizde yankılanan ezan-ı Muhammedi, ona olan sadakatimizin sembolüdür. Şehadetleriyle dinimizin temeli olan bu ezanlar, tarihimizin mukaddes emaneti ve hürriyetimizin müseccel alametidir.

Peygamberimiz ve Vefa temasına da değinen Özdemir; “Bu değerlerin en önemlilerinden biri de “vefa”dır. Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. İman ve güzel ahlakla bütünleşen bir haslettir. Vefa, imanın bir gereği olarak istikamet üzere olmaktır. Vefa, her hak sahibine hakkını vermektir. Şükrederek nimetin kadrini bilmektir. Vefa, toplumları bir arada tutan en temel insani değerdir. Vefanın olmadığı yerde güven duygusu sarsılır. İnsanî ilişkiler zedelenir, dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur yok olur. Değerlerini kaybeden insan, yolunu kaybeder. Değerlerini kaybeden toplum ayakta duramaz.” İfadelerini kullandı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...