Kilis’de Vali Soytürk "deprem Anı Ve Tahliye...

Kilis'de Vali Soytürk "deprem Anı Ve Tahliye Tatbikatı" Na Katıldı

vali soytürk "deprem anı ve tahliye tatbikatı" na katıldı

03 Kasım 2022 - 17:45

Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla İçişleri Bakanlığınca ilan edilen “Afet Tatbikat Yılı” kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve AFAD işbirliğinde yapılan 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Kilis’te Mehmet Pişkin Yatılı Kur’an Kursunda Vali Recep Soytürk’ün katılımlarıyla gerçekleşti.

81 ilde Diyanet İşleri Başkanlığı birimleri İl/İlçe Müftülükleri ve Kur’an Kurslarında eşzamanlı olarak yapılan tatbikata, Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin, Kilis AFAD Müdürü Uğur Olgun, Kur’an Kursu Müdürü Ahmet Kaya, Müftülük Şube Müdürleri Murat Taşdelen, Mustafa Şimşek, Kurs Öğretici ve öğrencileri katıldı.

Saat 10.00’da eşzamanlı başlayan tatbikatta İl ve İlçe Müftülükleri ve Kur’an Kurslarında deprem olduğu anonsu yapıldı. Sınıf içerisinde ve Müftülüklerde personeller, Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrenciler, birlikte “Çök, Kapan, Tutun” yöntemini uygulayarak, tek sıra halinde toplanma alanına geldiler.

Mehmet Pişkin Yatılı Kur’an Kursunda yapılan tatbikatı değerlendiren Vali Soytürk; Afet eğitimleri yanın da tatbikatların önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi, “ Sevgili öğrenciler öğretmenlerinizle birlikte hızlı adımlarla ve talimatlara uygun şekilde sınıfları boşaltarak tahliye ettiniz ve toplanma alanına geldiniz. Tatbikatımız başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Sizleri tebrik ediyorum. ” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”