Kilis Müftülüğünde Resmi Nikah Merasimleri Devam Ediyor

kilis müftülüğünde resmi nikah merasimleri devam ediyor

21 Ocak 2020 - 17:46

KİLİS MÜFTÜLÜĞÜNDE RESMİ NİKAH MERASİMLERİ DEVAM EDİYOR

Müftülüklere resmî nikâh kıyma yetkisi verilmesinin ardından Kilis Müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren ADRB(Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) de ayrı bir bölümde nikah işlemleri devam etmektedir.

20.01.2020 tarihi itibariyle de 2 çiftimizin Nikâh merasimi  Kilis Müftülüğümüzce yapıldı.

Kilis Müftülüğümüze resmî  nikâh başvurusunda bulunan çiftlerin nikâhını, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin kıydı.

Nikâh töreninde konuşan Müftü Şahin, çiftin evlenmek üzere İl Müftülüğüne başvuruda bulunduklarını, yapılan incelemeler sonucunda çiftin evlenmesine bir mani bulunmadığını ve nikâh işlemlerinin başladığını belirtti.

Çiftlerin “evet” cevabını vermesinin ardından Şahin, “Yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum. Allah mübarek etsin.” dedi.

Nikâh merasiminin ardından İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, çiftlerde evlilikleri boyunca bulunması gereken özellikler, yerine getirilmesi gereken dinî vecibeler ve diğer konularda nasihatte bulundu. Müftü Şahin, nikahları kıyılan çiftlerin mutlulukları için hep birlikte dua etti.

Şahin, “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir evlilik için karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü çok önemlidir. Rabbim hayırlısıyla, mutlu ve sağlıklı bir evlilik hayatı yaşamayı nasip etsin.” diyerek evlilik cüzdanlarını nikahları kıyılan çiftlere teslim etti.

Kilis İl Müftülüğünce çiftlere, çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...