Kirikkale’de 4-6 Yaş Kur’an Kursları çocuk şenliği Programı...

Kirikkale'de 4-6 Yaş Kur’an Kursları çocuk şenliği Programı Düzenlendi

4-6 yaş kur’an kursları çocuk şenliği programı düzenlendi

31 Mayıs 2022 - 17:20

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği" düzenlendi. Kırıkkale Büyük Şehir Parkında gerçekleştirilen program Gök Mescidi İmam-Hatibi Erdi Pekacar’ın Kur’an tilaveti ile başladı.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencileri, öğrenci velileri ve çok sayıda çocuğun katıldığı şenlikte minikler, Hacivat-Karagöz tiyatrosunun yer aldığı ve unutulmaya yüz tutmuş dalye-dombik, çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek-sek gibi yarışmaların yanında yap-boz, ebru, boyama, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Şenlikte açış konuşması yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar “Kur’an-ı Kerim’de ‘Ey iman edenler, kendi nefsinizi, ehlinizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun” buyrulduğunu hatırlatarak “Ayetin gereği çocuklarımıza başta Kur’an-ı Kerimi öğretmen olmak üzere kadim geleneğimizi, milli manevi değerlerimizi öğretme görevini yapan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızın yıl sonu programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Sizin en değerliniz Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, çocuklarına Kur’an’ı öğreten ve amel etmesini vesile olan anne-babalara giydirilen tacın ziyası güneşin ziyasını gölgede bırakacaktır’ buyurmaktadır” diyerek anne-babalara çocukların yetiştirilmesi konusunun önemine dair verdiği bilgiler ile ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program içerisinde miniklere ikramlar ve çeşitli hediyeler verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...