Kirikkale’de Müftü Yaşar Keskin’de Imam Hatipli öğrencilerle...

Kirikkale'de Müftü Yaşar Keskin’de Imam Hatipli öğrencilerle Bir Araya Geldi

müftü yaşar keskin’de imam hatipli öğrencilerle bir araya geldi

08 Aralık 2022 - 17:20

            Diyanet İşleri Başkanlığınca  yürütülen 2022 yılı  vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Kırıkkale’de ilçelere yönelik “2022 Yılı 2. Dönem İl İrşat Programı” düzenleniyor.

Kırıkkale İl Müftülüğü irşat kurulunca hazırlanan Özel İrşat Programı münasebetiyle Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar başkanlığında İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri ile İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde görev yapan vaizlerin katılımıyla Keskin ve Delice İlçelerinde çeşitli programlar icra edildi.

            Bu kapsamda, Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar Keskin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verdi.

            İmam-Hatipli olmak güzel bir duygudur.

            Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Karazöhreoğlu, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde okumanın önemi, yaradılış gayemiz, milli ve manevi değerlerimize değinen Müftü Yaşar, “İmam-hatipli olmak bir ayrıcalıktır, imam-hatipli olmak bu milletin özüdür. İmam-hatipli olmak Kur’an-ı kerim, tefsir, hadis, matematik, mantık, felsefe, biyoloji, yani fizik ve metafizik ilimlerinin tamamını okumak, her şeyden haberdar olmaktır. İmam-Hatipli olmak herkese nasip olmayacak bir şanstır. Bu nedenle sizleri yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

           

            Necip Fazıl’ın “Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!” dizelerine yer vererek konuşmasına devam eden Müftü Yaşar, “İmam-hatipliler milli ve manevi değerlerini  almış, kendine güvenen, öz güveni artmış müstesna gençlerdir. Gençlik; İnsan hayatının en verimli ve değerli dönemidir. Gençlik dönemi dünyaya kafa tutabilmeyi göze alabilecek bir zaman dilimidir. Bu zaman dilimi milli ve manevi değerlerle bezenerek eksiksiz donatılırsa ömür boyu onun semeresini alacaktır.” dedi.

Konuşmasını, seminere katılan Anadolu İmam-Hatip lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek tamamlayan Müftü Yaşar akabinde Keskin İlçe Kaymakamı  Tunahan Çil’i makamında ziyaret ederek din hizmetleri hususunda  bilgi alışverişinde bulundu.

           

           

            Program sonunda Müftü Yaşar, gençlere ve üniversiteli öğrencilere her gün  14.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet veren  Keskin Diyanet  Gençlik Merkezini ziyaret ederek gençlik faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri