Kirikkale’de Nokta Camii Gençlik Merkezinde Kültür şenliği

Kirikkale'de Nokta Camii Gençlik Merkezinde Kültür şenliği

nokta camii gençlik merkezinde kültür şenliği

25 Mayıs 2022 - 17:20

“Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” projesi kapsamında Nokta Camii Gençlik Merkezinde kültür şenliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile bu sene Mehmet Varlıoğlu ve Nuran Refik Altaş Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan proje kapsamında düzenlenen şenliğe İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali Ünal, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Karakuş, Gençlik ve Spor İl Müdürünü temsilen Gençlik Lideri Selçuk YILDIZ, okul müdürleri Habib Aykul ve Hasan Şener ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Şiirler okundu, stantlar açıldı

Programda öğrenciler tarafından milli, manevi, insani ve kültürel değerlerimizin yer aldığı şiirler okundu, şarkılar söylendi. Açılan stantlarda her öğrenci grubu hazırlamış olduğu manevi değerleri ziyaretçilere anlattı.

Allah samimiyetle yola çıkan hiçbir kimseyi yolda bırakmaz

Konu ile ilgili konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali Ünal, Hayatın boşluk kabul etmediğini, çocuklarımızı biz terbiye edemezsek sokakların terbiye ettiğini ve edeceğini, dolayısıyla geç kalmadan gayret sarf ederek, fedakarlık göstererek çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz güzel ahlakı kazandırmanın yollarını aramamız gerektiğini; çocuklara bırakılacak en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu; mal, mülk zenginlik ancak asıl hedef olmamak ve Allah’a daha iyi kul olabilmek için var olması gerektiğini ifade ederek “Allah samimiyetle yola çıkan hiçbir kulu yolda bırakmaz, hiçbir işini de yarıda bıraktırmaz. Cenab-ı Allah evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmeyi bizlere nasip eylesin” dedi ve çocuklarını gençlik merkezine gönderen velilere ve projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cami ziyaret edildi

Program sonunda hep birlikte Nokta Camii'ne geçildi. İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali Ünal tarafından caminin minber, mihrap, kürsü gibi kısımları ve işlevleri hakkında bilgi verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı