Kirikkale’de Nur Camiinde Ailece Buluşma Programı

Kirikkale'de Nur Camiinde Ailece Buluşma Programı

nur camiinde ailece buluşma programı

11 Kasım 2019 - 17:22

Mevlidi Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Akşam namazından sonra Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kırıkkale halkı, aileleri ile birlikte Nur Camii’nde düzenlenen buluşma programına katıldılar.

Buluşma programı ailelerin birlikte kıldıkları akşam namazını müteakip Kur’an tilavetinin okunması ile başladı. İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ın konuşması ile devam etti. İl Müftüsü Şahin YILDIRIM konuşmasında, içinde bulunduğumuz Mevlidi Nebi haftasını ve bu sene bu haftada işlenen temanın Peygamberimiz ve Aile olduğunu hatırlatarak Peygamber ASM’ın aile hayatından kesitler anlattı. Adalet, şefkat, merhamet gibi seciyelerin aile hayatında ne derece önemli olduğunu ve aile hayatının huzurunun Allah’ın rasulüne tabi olmakla mümkün olacağını, zira Kur’an ifadesine göre onun “üsve-i hasene” en güzel örnek olduğunu; camide, namazda ibadetlerde birlikteliklerimizin olması gerektiğinden aynı zamanda aile bireyleri ile de istişare etmenin öneminden bahsetti. Konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı tüm ailelere teşekkür etti.

Program Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER ve Gök Mescidi İmam-Hatibi Erdi PEKACAR’ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ile devam etti. Programın sonunda Mevlidi Nebi haftası dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve Kur’an Kursu öğreticilerine belgeleri takdim edilerek yapılan dua ve ikramlarla buluşma programı sona erdi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı