Kirikkale Müftülüğü Yaz Kursları Kapanış Programı Renkli...

Kirikkale Müftülüğü Yaz Kursları Kapanış Programı Renkli Görüntülere Sahne Oldu

yaz kursları kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu

27 Ağustos 2018 - 16:51 - Güncelleme: 14 Eylül 2018 - 09:34

27.08.2018 YAZ KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yaz Kur’an Kurslarının son haftası içerisinde olmamızdan dolayı Nur Camii Konferans Salonunda yapılan Yaz Kur’an Kursları kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Programa Vali Yardımcısı Şahin ARSAL, İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, Meteoroloji Müdürü Nazım KUL, Müftülük personeli, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile velileri katıldı.

Nur Camii Kur’an Kursu Öğrencisinin Kur’an tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ın konuşması ile devam etti.

Yaz Kursları hakkında bilgiler verildi

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM Kırıkkale il geneli Yaz Kur’an Kursları ile ilgili özetle şu bilgilere yer verdi:

Camilerde 301, Kur’an Kurslarında 176 sınıf açılmıştır.

İl genelinde 334 kadrolu, 143 geçici öğretici ile eğitim yapılmıştır.

Toplam 11198 öğrenciye eğitim verilmiştir.

Yaz Kuran Kurslarına gelen bütün öğrencilere Elif Cüzü, Kur’an-ı Kerim, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabım Ücretsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiştir.

Yaz Kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitiminin yanında, gezi, ziyaret, piknik spor gibi çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Öğrencileri namaza alıştırmak için Boyamalı Namaz Ağacı Formu dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin Spor tesis imkânları öğrencilerimize açılmıştır. Bu bağlamda camilerimiz arasında “Futsal” adı altında futbol turnuvası yapılmıştır.

Badminton Federasyonundan temin edilen malzemeler öğrencilere verilmiş turnuvalara katılımları sağlanmıştır.

Öğrenciler Arasında Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması düzenlenmiş öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir.

Kur’an Kurslarının tamamına yakınında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından obezite, Kanser Çeşitli hastalıklarla İlgili seminer vermiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 675 öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir.

Kur’an Kurslarının tamamında öğrenci ve velileriyle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi anma özel programı tertip edilmiştir.

Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizden üstün başarı gösteren bazı öğrencilerin ailelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Öğrenciler tarafından renkli gösteriler sunuldu

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ın konuşmasının ardından Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Farklı Kur’an Kurslarında eğitim gören çeşitli yaştaki öğrenciler tarafından piyes, ilahi dinletisi, hadis-i şerif okuma, sure ve dua okuma, ezan dinletisi, ney dinletisi gibi etkinliklerle program renklendirildi.

Ödüller verildi

Kur’an okuma ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine ödülleri il müdürleri tarafından takdim edildi. Program Yaz Kur’an Kursu öğrencisinin okuduğu dua ile son buldu

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı