Kirklareli’de Kofçaz’da Gençlik Buluşması

Kirklareli'de Kofçaz'da Gençlik Buluşması

kofçaz'da gençlik buluşması

27 Mayıs 2022 - 17:30

İl Müftüsü Aydın Yığman Kofçaz İlçe Müftülüğünün düzenlediği Gençlik Buluşmasına Katıldı. Din görevlilerinin gençlik faaliyetlerine etkin katılımını ve onların gençlerle nitelikli zaman geçirmelerini sağlamak için Kofçaz İlçe Müftülüğü tarafından "Gençlik Buluşması" düzenlendi. Elmacık Köyü mesire alanında yapılan buluşmaya başta İl Müftüsü Aydın Yığman ve Kofçaz Kaymakamı Ömer Bulut olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Kofçaz İlçe Emniyet Amiri, Kofçaz Jandarma Bölük Komutanı, Kofçaz Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, Kofçaz Din Görevlileri ve Elmacık Köyü Muhtarı katıldı. Katılımcıların gençlere mesleki tecrübelerini aktardığı buluşmada Müftü Yığman "Diyanet İşleri Başkanlığımız devletin bütün kurumları ile koordineli çalışmaktadır. Bu kapsamda Müftülük olarak dini, milli ve manevi değerlerimizi her kurum ile paylaşmaktayız. Gençlik Spor'un KYK yurtlarında ve Gençlik Merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler'nin, emniyet güçlerimizin, Milli Eğitim'in ve daha pek çok kurumun çalışmalarında bu paylaşımları yapmaktayız" ifadelerini kullandı. Din görevlilerinin Gençlik Buluşmasında ki fedakarlıklarına temas eden Yığman " İmamlık toplumla en yakın mesleklerden biri olduğu için insanların sevinçli ve hüzünlü günlerinde yanlarında olursunuz. Onların halini, hatrını sorarsınız. Hasta günlerinde onlar için endişelenirsiniz. Vatandaşın hayvanı hastalanır sizi çağırır. Halledemediği mesele vardır 'Bir de imama soralım, derler. Yani imamlık buna benzer daha pek çok fedakarlığı yapmayı gerektirir." dedi. İl Müftümüz Buluşma'yı organize eden Kofçaz İlçe Müftüsü'ne ve Kofçaz din görevlilerine teşekkür etti. Gençlerle tek tek vedalaşarak alandan ayrıldı.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...