Kirklareli’de Müftümüzün 15 Temmuz Mesajı

Kirklareli'de Müftümüzün 15 Temmuz Mesajı

müftümüzün 15 temmuz mesajı

15 Temmuz 2020 - 17:30

15 Temmuz, milletimizin yaşadığı en büyük ihanet karşısında onurlu bir direniştir.Küresel güç odaklarının memleketimiz için kurguladıkları ve sahneye koydukları büyük bir oyundur.Bu oyunun figüranı ise İslâm’ın değer ve ilkelerini kullanan FETÖ terör örgütüdür.Eğitim ve hizmet kisvesi altında değerlerimizi ve nesillerimizi tarumar edip,memleketimizde ve İslam coğrafyasında güven bunalımı meydana getirerek Moğolvari bir iklimin oluşmasına sebep olmuştur.Dini,şiddet ve istismar aracına dönüştüren bu ihanet şebekesi 15 Temmuz 2016 da varlığımıza,birliğimize,vatanımıza,milletimize,özgürlüğümüze,kardeşliğimize ve geleceğimize suikast düzenlemiştir.
       Bu ihanet karşısında Yüce milletimiz,dinine,değerlerine,devletine ve vatanına büyük bir kararlılıkla sahip çıkmış,tarihte olduğu gibi kahramanlıklar örneği sergilemiştir.Allah’ın yardımı ile cesur devlet ricalimiz ve kahraman milletimizle hainlere gerekli dersler verilmiştir.
       Bu hain kalkışma bize şunu göstermiştir ki dinimizi ,dini değerlerimizi,doğru zamanda,doğru kaynaklardan öğrenmek,dinimizi öğrenirken zihnimizin birilerince ipotek altına alınmasına müsade etmemek hayati öneme sahiptir.Cehalet ve yanlış bilgi insanoğlunun istismara uğramasına, tehlikeli örgütlerin ve din kisvesi altında faaliyet gösteren yapıların ağına düşmesine sebebiyet vermektedir.
      Bu münasebetle dinin sağlam ve ehil kaynaktan öğrenilmesi önem arzetmekte ve bizlere büyük görevler düşmektedir.Toplumumuzu dini kavramlar üzerinden kamplaşmaya götüren her türlü eylem ve söyleme karşı azmimiz ve gayretimiz büyük özveriyle devam etmelidir.Milletimizin dini hayatına rehberlik etme de ihmalkarlık gösterdiğimiz takdirde yeni maceralarla karşı karşıya kalabiliriz.
     15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehadet şerbetini içen şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet,üstün cesaretleri ve kahramanlıkları sebebiyle gazilerimize sağlıklı,sıhhatli hayırlı uzun ömürler diliyor,kahraman milletimizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.
                            Aydın YIĞMAN
                      KIRKLARELİ MÜFTÜSÜ