Kırşehir’de Faaliyet Gösteren Stk’lardan Diyanet Işleri...

Kırşehir’de Faaliyet Gösteren Stk'lardan Diyanet Işleri Başkanı Prof.dr. Ali Erbaş'a Destek, Ankara Barosuna Kınama

kırşehir’de faaliyet gösteren stk'lardan diyanet işleri başkanı prof.dr. ali erbaş'a destek, ankara barosuna kınama

28 Nisan 2020 - 17:40

28.04.2020 Salı günü ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri İl Müftümüz Mehmet Yaman’ı makamında ziyaret ederek Ramazan ayının ilk cuma namazında okuduğu hutbe nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren Ankara Barosunu kınadıklarını belirttiler.

Ziyarette ilk olarak İl Müftümüz Mehmet Yaman; “ Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii'nde, 24.04.2020 Cuma günü temsili Cuma namazını kıldırdı. Diyanet İşleri Başkanımız, Cuma hutbesinde tüm insanlığa, "Ey insanlar! canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım, Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandı. Kulanılan bu ifadelerden rahatsız olan Ankara Barosu Diyanet İşleri Başkanımız hakkında dava açtı, bizler Başkanımızın yanındayız." çağrısında bulundu. Kırşehir’de faaliyet gösteren stk’lara yaptıkları ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları adına söz alan Prof.Dr. Ahmet Gökbel’de Kırşehir’de faaliyet gösteren Stk’lar olarak Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız. Stk’lar olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.” Dedi. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...