Kırsehir’de Görme Engelli Hamide özbek Kur’an-ı Kerim’i...

Kırsehir'de Görme Engelli Hamide özbek Kur’an-ı Kerim’i Ezberleyerek Hafız Oldu Hafızlık Belgesini Il Müftümüz Mehmet Yaman’ın Elinden Aldı.

görme engelli hamide özbek kur’an-ı kerim’i ezberleyerek hafız oldu hafızlık belgesini il müftümüz mehmet yaman’ın elinden aldı.

29 Aralık 2020 - 17:40

 

Taliban zulmünden kaçarak Kırşehir’e yerleşen ve doğuştan görme engelli olan Hamide Özbek, Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Hafızlık Tespit Sınavını kazanarak hafızlık belgesini İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın elinden aldı. Doğuştan görme engelli olan 23 yaşındaki Hamide Özbek, Afganistan'da Taliban zulmünden ailesi birlikte kaçarak Türkiye'ye geldi. Hamide’nin annesi, Kızının küçük yaştan beri başarılı olduğunu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi ve ezberlemeyi çok istediğini ifade ederek kızının hafızlık sürecini anlattı. Savaştan kaçarken ırmakta Kur'an-ı Kerim'i düşürdüğünü anlatan Özbek, "Taliban zulmünden kurtulmak için yaşadığımız toprakları terk ederek Türkiye’ye doğru yola koyulduk, Türkiye’ye gelirken Kur'an-ı Kerim'imi akarsuya düşürdüm. Kırşehir İl Müftülüğü yetkilileri bana çok yardımcı oldu. Bana Braille Kur’an-ı Kerim hediye ettiler." dedi. 29/12/2020 Salı günü İl Müftülüğü makamında gerçekleşen programa İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, Şube Müdürü Gazi Bektaş, Hafız Hamide Özbek ile ailesi katıldı. İl Müftümüz Mehmet Yaman, Hafızlık Belge teslim töreninde kısa bir konuşma yaparak Hafızlık müessesesinin öneminden bahsetti. Yaman konuşmasında; “ Hafızlık belgesini almayı hak eden Hamide kızımızı tebrik ediyorum. Çok çalıştı, gayret etti ve hafızlık ile taçlandı, kendisini tebrik ediyorum. Tabi bu emekte hocalarımızın katkısı da çok onlara da teşekkür ediyorum. Kırşehir İl Müftülüğü olarak hafızlığa ve hafızlarımıza çok önem veriyoruz. Hafızlık makamı dünyada kıyaslanamayacak kadar yüce bir makamdır.” dedi.   Daha sonra hafızlığını tamamlayarak belge almayı hak eden Hamide Özbek’e İl Müftümüz tarafından hafızlık belgesi verildi.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...