Kırsehir’de Il Müftülüğümüz Tarafından “ailenin...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüz Tarafından “ailenin Korunması Ve Aile Içi şiddetin önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” Konulu Panel Düzenlendi.

il müftülüğümüz tarafından “ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesinde toplumsal farkındalığın sağlanması” konulu panel düzenlendi.

25 Kasım 2022 - 17:40

 

Diyanet İşleri Başkanlığı bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın maruz kaldığı şiddet hadiselerinin son bulup yaşanmaması için etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması adına yapılacak çalışmalarda, bireysel ve kurumsal sorumluluğunu yerine getirme gayretiyle bir dizi etkinlik planlamıştır. Bunlardan biri de içerisinde Kırşehir’in de olduğu 12 ilde panel programlarının gerçekleştirilmesidir.
Bu kapsamda Kırşehir İl Müftülüğümüzce Kur’an ve Sünnet rehberliğinde “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konulu panel 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 14.00’de İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Didem Dirlik Sevinç, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube müdürleri, Din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
 Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın moderatörlüğünü İl Müftüsü Mehmet Yaman  yaptı.  İl Müftüsü Mehmet Yaman selamlama konuşmasında “ Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın maruz kaldığı şiddet hadiselerinin son bulup yaşanmaması için etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması adına yapılan çalışmalar çerçevesinde bugün de İlimiz de bu program düzenleniyor. Düzenlediğimiz programa hepiniz hoş geldiniz.” dedi.  
Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız söz alarak “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konularında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra programa katılan panelistler konu hakkında programa katılanlara bilgiler verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret