Kırsehir’de Il Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi Haftası...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla "peygamberimiz, Cami Ve Irşat" Konulu Konferans Düzenlendi.

il müftülüğümüzce mevlid-i nebi haftası dolayısıyla "peygamberimiz, cami ve irşat" konulu konferans düzenlendi.

17 Ekim 2022 - 17:40


İl Müftülüğümüzce 17/10/2022 Pazartesi günü saat 13.30’da Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde Mevlid-i  Nebi Programı düzenlendi. Düzenlenen programa İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel konuşmacı olarak katıldı. Program Kocabey Köyü Camii İmam-Hatibi Rıdvan Kaçer'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Daha sonra program Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Ardından programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca, bu yıl 7 Ekim 2022 Cuma gününün de Mevlid Kandili olması nedeniyle, 01-15 Ekim tarihleri 'Mevlid-i Nebi - Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak, 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' teması ile birlikte kutlanmaktadır. Peygamber Efendimiz (S.a.v), Allah’ın bizlere bir ihsanı ve hidayet rehberidir. Kur’an-ı Kerim’de 'Andolsun, Allah, mü'minlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.' buyrulmuştur.
Müftü Yaman konuşmasında; “Mevlid-i Nebi Haftası'nın Sevgili Peygamberimizi (S.a.v) anma ve anlama haftası olduğunu belirterek, bizleri buraya toplayan Peygamber sevgisidir. 14 asır önce Allah’ın rahmet olarak gönderdiği alemlere rahmet Peygamberimize Efendimize 14 asır önce sevgi nasılsa bu günde aynıdır.” dedi.
Konuşmanın ardından İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel ’Peygamberimiz, Camii ve İrşat’ konulu konferans verdi. Temel konuşmasında; “ Şu an dünyanın İslam’a ihtiyacı var, İslam’ın ise sağlam müslümanlara ihtiyacı var. Allah Resulü, müslümanların hep güçlü konumda olmasını arzu ederdi. Şiddet ve terör örgütleri Müslümanların bütünlüğünü bozmak için ihdas edilmiş taşeron örgütlerdir.” dedi. Programın sonunda Mevlid-i Nebi Haftası'nda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve İl Müftülüğümüze ve Kur'an kurslarına yaptıkları yardım ve bağışlardan dolayı hayırseverlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Konferansa Vali Yardımcısı Sercan Yıldız’ın yanı sıra, İl Müftüsü Mehmet Yaman, Belediye Başkan yardımcısı Nuri Araz, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, daire müdürleri, kurum müdürleri,  STK temsilcileri, şube müdürleri, vaizler, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve davetliler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...