Kırsehir’de Il Müftülüğümüzde “deprem Anı, çök Kapan...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzde “deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı" Düzenlendi.

il müftülüğümüzde “deprem anı, çök kapan tutun ve tahliye tatbikatı" düzenlendi.

03 Kasım 2022 - 17:40

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.
AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen tatbikat, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, il ve ilçe müftülükleri, eğitim merkezleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Kur'an Kursu olmak üzere 24 bin 39 hizmet binasında, 843 bin 299 kişi katılım sağladı.
Müftülüğümüzde de 2022 Afet Tatbikat Yılı çerçevesinde  "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi. Saat 10.00'da tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de sirenlerin çalmasıyla deprem anı ve bina tahliye tatbikatı yapıldı.
40 saniye süren deprem senaryosu üzerinden gerçekleştirilen tatbikatın ilk aşamasında, düşen nesne ve cisimlerden korunmak amacıyla sağlam bir eşyanın yanında çök kapan tutun hareketi icra edildi. Sarsıntının bittiği ikinci aşama da ise acil durum planında belirlenen tahliye güzergahı dikkate alınarak güvenli bir şekilde bina tahliyesi gerçekleştirildi.
Bina tahliyesinin ardından tüm personel güvenli alan olarak belirlenen acil durum toplanma alanında bir araya geldi. Yapılan durum değerlendirmesinin ardından tatbikat sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı