Kırsehir’de Ilimizden Umreye Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri...

Kırsehir'de Ilimizden Umreye Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri Düzenlendi.

ilimizden umreye gidecek vatandaşlara umre semineri düzenlendi.

28 Eylül 2022 - 17:40


Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile ilimizden umreye gidecek olan vatandaşlarımız için İl Müftülüğümüz tarafından “Umre Semineri” düzenlendi.
İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen umre semineri 26-27/09/2022 Pazartesi ve Salı günleri saat 08.00-12.00'de İl Müftülüğü Konferans Salonunda ve Hacı Ali Cihan Camii'nde yapıldı. İki gün süren umre seminerine İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, İl Vaizleri Uğur Önen, Zekeriya Çelik, Şube Müdürü Gazi Bektaş, Din görevlileri Hacı Osman Gür, Yaşar Durmuş, Adem Köksal ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.
İl Müftümüz Mehmet Yaman, umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı konusunda seminere katılanlara slayt eşliğinde bilgiler verdi.“Tavaf, sa'y ve diğer ibadetlerinizi yaparken  kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınalım. Yaptığınız amelleri bozacak veya sevabını azaltacak bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışalım. İl Müftülüğü olarak sizlere bu konuda faydalı olması için seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerlerin faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Konuşmasının sonunda İl Müftümüz Mehmet Yaman umrecilere, ‘‘Allah şimdiden umre yolculuğunuzu hayırlı eylesin. Salimen gidip dönmenizi nasip etsin. Dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, özellikle ülkemizi unutmayınız.’' dedi.
Seminerin ikinci gününde ise umrecilere, Şube Müdürü Gazi Bektaş ve Din görevlileri tarafından "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.
Seminerin sonunda katılımcılar yapılan seminerin faydalı olduğunu söyleyerek bu seminerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı