Kırsehir’de Kurban Bayramı Nedeniyle Il Müftülüğümüzde...

Kırsehir'de Kurban Bayramı Nedeniyle Il Müftülüğümüzde Bayramlaşma Töreni Düzenlendi.

kurban bayramı nedeniyle il müftülüğümüzde bayramlaşma töreni düzenlendi.

30 Temmuz 2020 - 17:40

 

Müftülük bayramlaşma törenine İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Arslantürk, Zeynep Önen, Şube müdürleri, Vaizler, Murakıplar ve daire personelleri katıldı. Bayramları sevgi, birlik ve beraberliği pekiştirilen günler olarak niteleyen İl Müftümüz Mehmet Yaman, “Kurban Bayramı en önemli dini ibadetlerden biridir. Özellikle hac ve kurban ibadeti sadece zengin olanların bayramı değildir.

Kurban, kulluğun sadakat ve teslimiyetinin ifadesidir. Allah’ın rızası ve O'na kurbiyyetin gözetilerek yapılan ibadetin adıdır. Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, komşuların ve dostların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği, vefat edenlerin hayırla yâd edildiği, küskünlerin, dargınların barışıp kucaklaştığı müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; bayramın başta ülkemiz olmak üzere âlem-i İslâm’ın tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ederek; selam, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...