Kırşehir’de Mevlid Kandili Dualarla Idrak Edildi

kırşehir’de mevlid kandili dualarla idrak edildi

08 Ekim 2022 - 17:40

İlimizde Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v)'in doğumunun seneyi devriyesi olan Mevlid Kandili dualarla idrak edildi.. Ahmet Yesevi Camii'nde Kırşehir İl Müftülüğü görevlileri tarafından mevlidi şerif, ilahiler ve aşrı şerifler okundu. Böylesine güzel bir gecede bu programı takip etmek isteyen vatandaşlar akşam namazı sonrası Ahmet Yesevi Camii'ne geldi. Ahmet Yesevi Camii'nde akşam namazından sonra başlayan Mevlid Kandili programında İl Müftülüğümüz tarafından mevlidi şerif, ilahiler ve aşrı şerifler okundu. Daha sonra Kırşehir İl Müftü yardımcısı Hacı Ahmet Başaran tarafından gecenin anlam ve önemiyle ilgili vaaz yapıldı. Hz. Peygamber'in insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından örnekler verdi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" teması çerçevesinde Hz. Peygamber'in hayatından örnekler aktarıldı. Akabinde okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı. Mevlid-i Şerifi dinlemek için genç-yaşlı, kadın- erken yüzlerce Kırşehirli Ahmet Yesevi Camii'ni doldurdular. Mevlid sonunda yapılan dua ile program sona erdi. Mevlid programı sonrasında cami bahçesinde vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...