Kırsehir’de "genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması"...

Kırsehir'de "genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması" Finali Ilimizde Yapıldı

"genç hatipler minberde hutbe yarışması" finali ilimizde yapıldı

05 Nisan 2019 - 17:41

İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın seçici kurul başkanlığını yaptığı ve il Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması"nın Türkiye finali Kırşehir'de gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması’nın Türkiye finali 05/04/2019 Cuma günü saat:09.00’da yapıldı.

Kırşehir Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Hoca Ahmet Yesevi Camisinde gerçekleştirilen final yarışmasına, bölge birincileri olan Ankara, İstanbul, Erzurum, Şırnak, Kahramanmaraş, Aksaray, Karaman, Denizli, Kocaeli’den gelen 10 genç hatip katıldı.

Seçici kurul başkanlığını İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın yaptığı yarışmada, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr Abdullah Benli, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İsa Kanık, Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nail Karagöz jüri üyeliklerini yaptılar. Yapılan yarışmada sıralamaya giren genç hatipler tek tek minbere çıkarak hazırladıkları hutbelerini okudular.

Yapılan yarışma sonunda Kocaeli Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Emre Genç birinciliği, İstanbul Beylikdüzü Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Yavuz Kavzan ikinciliği, Aksaray Merkez Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Servet Ulu üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren genç hatiplere altın ödüllerini İl Müftülüğümüzde görevli İmam-Hatiplerimiz tarafından tedarik edildi. Ödüller valimiz Sayın İbrahim Akın, İl Müftümüz Mehmet Yaman ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı