Kırsehir’de Valimiz Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Kırsehir'de Valimiz Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

valimiz din görevlileriyle bir araya geldi

18 Şubat 2019 - 17:41

Valimiz Sayın İbrahim Akın, personel toplantısında ilimizde görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.  18/02/2019 Pazartesi günü saat:11.45'te İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Valimiz Sayın İbrahim Akın; bütün insanlığın göstermesi gereken değerleri ve hassasiyetleri din görevlilerinin taşıdığını söyledi. Din görevlilerinin bilgili, donanımlı ve gayretli kişiler olarak topluma örnek olacak şekilde kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Din görevlilerimiz, görev yaptıkları bölgelerde vatandaşlarımızla birebir iletişim kuruyor. Bu yüzden, sizler de bulunduğunuz köy, kasaba ve mahallelerde önemli görevler yapmaktasınız. Liderlik, önderlik anlamına gelen imamlık mesleğinin gerektirdiği nitelikleri taşımak durumundayız. Kutsal bir görevi yerine getiren din görevlilerimiz davranışlarıyla, söyledikleriyle, kılık kıyafetiyle örnek kişiler olmalıdır. Toplum huzurunu ve sağlığını tehdit eden bütün konularda duyarlı davranmak üzere vatandaşlarımızı bilgilendirmek, aydınlatmak din görevlilerimizin temel vazifeleri arasındadır.” şeklinde konuştu. İl Müftümüz Mehmet Yaman da toplantı gündeminde bulunan konular hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Kırşehir’de 2019 yılı itibariyle 499 cami, 160 Kuran Kursunda 655 personel ile din hizmeti vermekteyiz. Cami ve Kuran Kurslarındaki rutin görevlerimizin dışında sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışarak ilkokul öğrencilerimizden üniversite öğrencilerimize, sevgi evlerindeki çocuklarımızdan huzur evinde kalan yaşlılarımıza, engellilerimizden tedavi gören hastalarımıza kadar dini konularda geniş kapsamlı bir şekilde rehberlik etmekteyiz.” dedi. Müftülük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen olağan aylık personel toplantısına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Müftümüz Mehmet Yaman, müftü yardımcıları, şube müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...