Kırşehir Mucur Ilçesinde Cami Yaptıran Uğur Selçuk’a Diyanet...

Kırşehir Mucur Ilçesinde Cami Yaptıran Uğur Selçuk’a Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof.dr.ali Erbaş Tarafından Gönderilen Takdir Belgesi Verildi.

kırşehir mucur ilçesinde cami yaptıran uğur selçuk’a diyanet işleri başkanımız sayın prof.dr.ali erbaş tarafından gönderilen takdir belgesi verildi.

17 Ağustos 2021 - 17:40

Diyanet İşleri Başkanlığı,Kırşehir Mucur İlçesinde camii yaptıran Uğur Selçuk’u takdir belgesi ile ödüllendirdi.

Kırşehir Mucur İlçesinde yapılan İzzet-Emine Selçuk Camii'ni yaptıran hayırsever Uğur Selçuk’a, Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzaladığı takdir belgesi ile ödüllendirildi. Takdir belgesi hayırsever Uğur Selçuk'a İl Müftümüz Mehmet Yaman tarafından takdim edildi.

16/08/2021 Pazartesi günü saat; 16.00’da İl Müftülüğü makamında gerçekleşen programa İl Müftümüz Mehmet Yaman, Mucur İlçe Müftüsü Mehmet Ali Dilek ile hayırsever Uğur Selçuk katıldılar.

Mucurlu hayırsever Uğur Selçuk’un, Camii yaptırma konusundaki gayretlerinin İl ve İlçe Müftülüğü olarak kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden İl Müftümüz Mehmet Yaman, “Mucur İlçemize bu güzel eseri kazandırdıkları için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Camiler Allah’ın evleri ve yaşadığımız yerlerin bizim olduğunu belgeleyen en önemli mühürlerimizdir.  İnşa ettiği bu mabet, “veren el alan elden üstündür” ve “kişinin malı ahiret hazırlığı için yaşarken önden gönderdikleridir” buyuran Peygamberimize gerçek manada kulak verdiklerinin göstergesidir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de bulunan Tevbe suresinin 19. âyet-i kerimesinde, camileri inşa ve imar etme görevinin Allah’ın bize bir emri olduğu şöyle belirtilmiştir. “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” Cenab-ı Hak siz hayırsever kardeşimizin yaptığı bu güzel hayrını kabul eylesin, sayınızı çoğaltsın.” dedi.

Mucur İlçesine yaptıkları bu camiden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Uğur Selçuk, “Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ın bu nazik takdir belgesinden dolayı kendisine ve İl Müftümüz Mehmet Yaman bey ile Mucur İlçe Müftümüz Mehmet Ali Dilek beye teşekkür ederim.” dedi.

Belge takdimi ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...