Kız öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma...

Kız öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Van’da Yapıldı

kız öğrenciler kur’an-ı kerim’i yüzünden güzel okuma yarışması türkiye finali van’da yapıldı

29 Haziran 2019 - 00:56

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali yarışması Van’da gerçekleştirildi.

Yarışma programına, Vali Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Aydın Erdoğlu, Diyanet İşleri  Başkanlığı yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Mustafa Bülbül, İl Müftü Vekili Sebahattin Kesti, Diyanet personeli, öğrenciler ve aileler katıldı.

İl Müftü Vekili Sebahattin Kesti ve Diyanet İşleri  Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç’in konuşmasının  ardından kürsüye çıkan Vali Bilmez, yarışmanın finalinin Van’da yapılmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına ve ekibine teşekkür etti. Kur’an okumanın önemine dikkat çeken Vali Bilmez, “Kur’an okuyalım. Çünkü Kur’an yeryüzüne yaşam hakkı getiren kitaptır. Kendine inanmayana da yaşam hakkı tanıyan kitaptır. Kur’an-ı Kerim’i doğru anlayalım ve feyzinden bereketinden yararlanalım.  Özellikle kız çocuklarımızın Kuran’a olan ilgisini görünce umutlandım. Çünkü toplumu kadınların değiştirip dönüştürdüğünü biliyoruz. Sizler hepinizin çevrenize rol model olmasını istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının kadınlar konusundaki açılımını da doğru buluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kız öğrenciler, birinci olabilmek için jüri önünde Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Yarışmada İzmir/Menderes Oğlananası Furkan Kız Kur’an Kursu öğrencisi Meryem AY Türkiye birincisi, Samsun/İlkadım Kuçulu Mahallesi Kur’an Kursu öğrencisi Türkiye ikincisi, Rize Kopuzlar 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Şener Türkiye üçüncüsü oldular.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, yarışmada birinci olan öğrenciye 5 altın öğreticisine 2 altın, ikinci olan öğrenciye 4 altın öğreticisine 2 altın, üçüncü olan öğrenciye 3 altın öğreticisine 2 altın, yarışmaya katılan diğer öğrencilere de 2 altın öğreticilerine de 1 altın hediye takdim edildi. Ayrıca Van İl Müftülüğü olarak da tüm yarışmacı öğrencilere ve öğreticilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma programı sonunda, Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol da bulunan misafirlerle beraber dereceye giren öğrenciler, öğreticileri ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri