Kocaeli’de Il Müftümüz Sinan Cihan’ın "kadir Gecesi...

Kocaeli'de Il Müftümüz Sinan Cihan'ın "kadir Gecesi " Mesajı

il müftümüz sinan cihan'ın "kadir gecesi " mesajı

18 Mayıs 2020 - 17:50

19 Mayıs Salı günü mübarek “Kadir Gecesi”ni idrak edeceğiz. Kadir Gecesi;  insanı Rahman’ın affıyla, insanlığı Kur’an’ın aydınlığıyla buluşturan Ramazan ayının 27. gecesidir.

Bu müstesna zaman diliminin kadr-ü kıymetini bilen ve onu ihya etmek isteyen her mümin, elbette öncelikle Kur’an’a yönelmelidir. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın, en güzel biçimde anlamanın ve yaşamanın hayatın ana gayesi olduğunu bir defa daha hatırlamalıdır. Ömrümüzü Kur’an ile aydınlatmak ve bereketlendirmek istiyorsak Kadir Gecesi bunun tam zamanıdır.

Öyleyse; Yüce Yaratıcımızın ilahi mesajlarına kulak verip bu gecenin manevi ikliminden istifade edelim. Ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtalım. Her türlü ayrımcılığı, bencilliği ve düşmanlıkları geride bırakalım. Hayatın geçici olduğunu, ölümün hak ve kaçınılmaz olduğunu düşünelim. Tek kurtuluş yolunun İman ve Salih amel ile olacağını hiç hatırımızdan çıkarmayalım. İnsanı insan olduğu için sevip, Yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya biraz da rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumları ekelim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kocaeli’li hemşehrilerimizin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecede yapılan tüm duaların Milletimizin, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, içinden geçtiğimiz olumsuz sürecin bir an önce son bulmasını, her birimize verilen mesajları almamızı ve gereğini yapma bilincine sahip olmamızı Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

                                                                                                                                             

Sinan CİHAN

                                                                                                                                    İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...