Kocaeli’de Il Müftümüz Sinan Cihan’ın "mevlid...

Kocaeli'de Il Müftümüz Sinan Cihan'ın "mevlid Kandili" Mesajı

il müftümüz sinan cihan'ın "mevlid kandili" mesajı

30 Ekim 2020 - 17:50

28 Ekim 2020 Çarşamba gecesi nice hikmetlerle dolu mübarek Mevlid Kandilini idrak edeceğiz.

Bu gece sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümüdür.

O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir. Ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlık, onun gelişiyle tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmuştur.

Yüce Rabbimizin bizlere gönderdiği ilahi mesajlarına kulak vermekle, onun ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla ancak bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi ikliminde habibine layık bir ümmet oluruz.

Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak; güzel ahlakı, kardeşliği, ahde vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, erdemli davranışı, başkasının iyiliği için çalışmayı, Allah'a kulluğu, gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir.

Mevlid-i Nebi, aynı zamanda Müslümanlar için bir tefekkür ve muhasebe iklimidir. Sözler, fiiller, idealler ve sorumluluklar dairesinde bütün bir hayatın, rahmet Peygamberinin hayatı ve sünneti ekseninde muhasebeye tâbî tutulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Kocaeli'li hemşehrilerimizin Mevlid Kandilini tebrik eder, Milletimizin ve İslam Aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum.


 


 

Sinan CİHAN

İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı