Kocaeli Müftülüğü Ev Sahipliğinde “vekâlet Yoluyla Kurban...

Kocaeli Müftülüğü Ev Sahipliğinde “vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı” Düzenlendi.

kocaeli müftülüğü ev sahipliğinde “vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı” düzenlendi.

08 Temmuz 2019 - 17:51

Kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine bağışlamak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı” İzmit Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İl Müftümüz Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

İzmit Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin’in açılış konuşmasıyla devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV Genel Müdürlüğünün hazırladığı Vekaletle Kurban Kesim tanıtım videosu izlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak kürsüyü teşrif ettiler ve konuşmalarını gerçekleştirdiler. Albayrak “ “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın bir iyilik ve bir insanlık hizmeti olarak ortaya koymuş olduğu ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ temalı vekâlet yoluyla kurban kesme organizasyonuna yönelik bir farkındalık oluşturmak için bugün bir araya geldik.

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğunu ve bu konuda insanların doğru bilgilendirilmesinin gerektiğinin önemini vurguladı.

İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bu kurban ibadeti, çok bereketli bir çalışmadır. Dolayısıyla Vakfımızın bu çalışmayı yürütürken göstermiş olduğu birçok hassasiyeti özellikle bu toplantılar vesilesiyle duyurmaya çalışıyoruz.

Vakfımızın geçtiğimiz yıl 430 bin hisse olarak gerçekleştirdiği kurban bağış sayısını bu yıl 500 bin hisse olarak hedefliyoruz. İnşallah siz değerli din gönüllüsü kardeşlerimizin gayretleriyle bu hedefimize ulaşmayı arzu ediyoruz.”

Yurt içi kurban bedeli 890 TL, yurtdışı kurban bedeli 725 TL

Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin yurt içinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini ifade eden Albayrak, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden veya mobil bağış uygulamasını kullanarak online bağış yapabilecekler. Ayrıca bağışçılarımız PTT şubeleri ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bizzat elden kurban vekâleti de verebilecekler. Kurban vekâlet alım belgesi karşılığında, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla vatandaşlarımız kurban vekâletlerini verebilirler.”  diyerek  sözlerini tamamladı.

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Genel Müdür Albayrak’a kendisinden sonra söz verdiği için teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. Kurban organizasyonlarının her geçen gün daha da arttığını ve Vakfımızın bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Ankara Müftüsü görevine atanmam sebebiyle buradaki görevimizi Ankara’da devam edeceğiz. Görev nerede verilirse onu memnuniyetle yerine getireceğiz. Sizlerden razı olarak hakkımı helal eder sizlerden helallik isterim diyerek sözlerini tamamladı. Programın sonunda görevliler İl Müftüsü Doğan ile vedalaşarak hatıra fotoğrafında bulundular.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”