Konya’da 2023 Yılı “vekalet Yoluyla Kurban Kesim...

Konya'da 2023 Yılı “vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” Tanıtımı Ile Alakalı Bir Basın Toplantısı Düzenlendi

2023 yılı “vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu” tanıtımı ile alakalı bir basın toplantısı düzenlendi

02 Haziran 2023 - 17:55

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda, kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtımına yönelik basın toplantısı, Konya İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Basın toplantısına Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcıları Hüseyin Avni Böge, Abdullah Yalman ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge şunları ifade etti;

“Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma, iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışıdır. Kurban ibadeti teslimiyet, sadakat ve fedakarlığın bir göstergesidir. Kurban ibadeti, Rabbimizin verdiği nimeti muhtaç olanlarla paylaşabilme erdemidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bu tarafa dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine; dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır. Bu kurumlarımız, sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşaatlarından gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışması yapmaktadırlar. Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşundan bugüne kadar “dünyayı iyilik değiştirecek” düşüncesiyle hayır köprüsü olarak nice güzel hizmetlere vesile olmuş ve ülkemizde, İslam dünyasında ve dünyanın her yerinde iyiliğin sembolü bir kuruluş haline gelmiştir. Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu, Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber 32 yılı aşkın süredir devam ettirdiği en önemli hizmetlerden birisidir. Bu yıl da “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla vekaletle kurban bağışı hizmeti yapılacaktır.

Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban vekaletleri, İslam dininin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirilmektedir. Son derece şeffaf bir şekilde yürütülen organizasyonda kurban kesimleri vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın gönüllüleri nezaretinde gerçekleştirilmektedir.

Kurbanını bağışlamak isteyen vatandaşlarımıza il ve ilçe müftülerimiz, din görevlilerimiz, Kur'an kursu hocalarımız ve bütün Diyanet İşleri Başkanlığı personelimiz her türlü kolaylığı sağlamaktadır.

İl ve ilçelerimizin değişik yerlerinde kurulan stantlarımız, camilerdeki din görevlilerimiz, Kur'an kurslarındaki hocalarımız ve müftülükteki personelimizle Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlilerimiz ve vakıf gönüllülerimizle kurban bağışı yapmak isteyen kardeşlerimize bu hizmeti sunmaktadır.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525.550 hisse kurban, yurt içinde 81 il kesim noktasında, yurt dışında ise 82 ülkenin 375 bölgesinde kesilerek 21.897.917 kişiye ve 4.362.065 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırılmıştır. Bu sene ise 2022 yılında ulaştığımız kişi sayısından daha fazla ihtiyaç sahibine Türkiye'nin iyilik elinin ulaşmasını hedeflemekteyiz. Yurt içinde kesilen kurban etlerinin çoğunluğu deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

Vekaletle kurban ücretleri 2023 yılında yurt içi için 5.950 TL, yurt dışı için 2.750 TL olarak belirlenmiştir. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız il ve ilçelerimizin çeşitli noktalarına kurulan stantlarımız vasıtasıyla, camilerimizde din görevlilerimize, Kur'an kurslarındaki hocalarımıza, ayrıca il ve ilçe müftülüklerimize ve Diyanet Vakfı şubelerimize uğrayarak bizzat bağış yapabilecekleri gibi, www.tdv.org ve www.bagis.tdv.org adreslerinden de online olarak bağışlarını yapabileceklerdir.

Bu süreçte vatandaşlarımız TDV Konya Şubemizin 0332 357 07 61 ve İl Müftülüğü Ek Binasının 0332 350 61 75 numaralı telefonlarına ulaşarak bağış konusunda bilgi alabileceklerdir. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezindeki 0312 416 92 00 numaralı telefonu arayarak veya www.tdv.org adresinden vekaletle kurban hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir.

Tüm Konyalı hemşehrilerimizi “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla vekaletle kurban bağışına katılmaya davet ediyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”