Konya’da Emekliye Ayrılacak Olan Poçanoğlu, Ilçe Müftüleri...

Konya'da Emekliye Ayrılacak Olan Poçanoğlu, Ilçe Müftüleri Ile Vedalaştı

emekliye ayrılacak olan poçanoğlu, ilçe müftüleri ile vedalaştı

08 Şubat 2021 - 17:55

 

2018 yılı mayıs ayından bu yana yaklaşık üç yıldır Konya İl Müftüsü olarak görev yapan Ahmet Poçanoğlu, yaş haddinden emekliye ayrılacak olması sebebiyle İlçe Müftüleriyle vedalaştı.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen veda programına, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Kısım Şefleri katıldı.

Kapu Camii Baş İmam Hatibi Ünver Güngör’ün Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Poçanoğlu, görev yaptığı süre içerisinde Diyanet çalışanlarına ve Konya halkına yönelik verimli ve güzel hizmetler yapmaya özen gösterdiklerini ifade ederek çocuklara ve özellikle gençlere yönelik projeler, izcilik çalışmaları, Covid-19 sebebiyle ülkelerine gidemeyen Öğrencilere Bayram ziyareti ve maddi destek, hafızlık sınavından tam puan alan hafızların tam altınla ödüllendirilmesi, cezaevi faaliyetleri, cezaevinde hafızlık projesi, göçmenlerle ilgili çalışmalar, sabah namazı buluşmaları, Aile ve Dini Rehberlik bürosu tarafından yapılan projeler, Covid-19 salgını sebebiyle kısıtlamalardan dolayı evlerinde kalan vatandaşlara yönelik vaaz, sohbet, mukabele, Peygamber ve sahabe hayatları, ilimizin manevi mimarları din alimlerine yönelik tanıtım belgeselleri çekilmesi ve engellilere yönelik faaliyetler ve benzeri çalışmalardan bahsetti.

İl Müftülüğü’nün yurtdışı çalışmalarına da değinen Poçanoğlu, Adıgey Cumhuriyeti Maykop Merkez Camii’nin halılarını yenilediklerini ve Kabarday Balkar’da Nalçik Merkez Camii’nin halılarını da yenileyeceklerini, Sancak’taki bir medresenin yapımına 70 bin Euro, camii yapımı için ise 200 bin Euro gönderdiklerini, Silistre’de her Ramazan iftar sofraları kurduklarını ayrıca yeni bir çalışma sonucunda Lofça’da bulunan bir ecdat camisini yeniden onararak hizmete açacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Suriye’yi ziyaret ettiklerini belirten Poçanoğlu, su basmış çamurlu çadırlarda yaşayan kardeşlerimizi gördüklerini ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz için Konya Müftülüğü’nün organizatörlüğünde tüm ilçe müftülüklerince yardım kampanyası başlattıklarını ve ‘’Konya Mahallesi’’ oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlçe Müftüleri ile vedalaşan Poçanoğlu şunları kaydetti:

‘’Ben özellikle bugün böyle bir merasimi düzenleyen arkadaşlarıma, katıldığınızdan dolayı siz basın mensuplarına ve İlçe Müftülerimize, Abdurrahman Büyükkörükçü hocamıza, İl Müftü Yardımcılarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

 Cenab-ı Hak milletimizi memleketimizi her türlü beladan tasalluttan korusun muhafaza eylesin, sıhhat ve afiyet versin, milletimizi aziz eylesin.

Cenab-ı Hak şehrimizi bereketlendirsin, rahmetinden, mağfiretinden eksik etmesin. Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve  Berakatuh.’’

Poçanoğlu’nun konuşmasının ardından yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Konya İl Müftülüğü Başvaizi Abdurrahman Büyükkörükçü resmi görevinin sona erdiğini ancak vaazlara ve tebliğ görevine kaldığı yerden devam edeceğini belirterek İl Müftüsü Poçanoğlu ve İlçe Müftüleri ile vedalaştı.

Geçtiğimiz günlerde Karatay İlçe Müftüsü olarak atanan Musa İmamoğlu da kısa bir konuşma gerçekleştirerek emekliye ayrılacak olan İl Müftüsü Poçanoğlu ve İl Müftülüğü Başvaizi Büyükkörükçü’nün hizmetlerinden bahsederek emeklilik hayatlarında huzur, afiyet, sağlık, sıhhat temenni etti.

Veda programı İl Müftüsü Poçanoğlu’nun, İl Müftülüğü Başvaizi Büyükkörükçü’ye hizmetlerinden dolayı hediye takdim etmesinin ardından Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber İlçe Müftülerinin adına Poçanoğlu’na bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve katkılarından dolayı hediye takdim etmesiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”