Konya’da “hafızlık Tespit Sınavı” Tamamlandı

Konya'da “hafızlık Tespit Sınavı” Tamamlandı

“hafızlık tespit sınavı” tamamlandı

10 Temmuz 2020 - 17:55

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında veya kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayanlara yönelik uygulanan 2020 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı ilimizde sonra erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce önceki yıllarda sadece belirlenen illerde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı, bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında 81 ilde yapıldı.

COVİD-19 salgını sebebiyle Kur’an kurslarındaki örgün eğitimlere ara verilmesinin ardından öğrenciler hafızlıklarını uzaktan eğitim metoduyla yaptılar. Eğitimlerini örgün olarak devam ettiremeyen öğrencileri Kur’an Kursu öğreticileri online olarak telefon ve bilgisayarlar üzerinden kurdukları randevulu bir sistem ile dinleyerek hafızlıklarını tamamlattılar.

İlimizde 29 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 473 kişinin müracaat ettiği hafızlık tespit sınavı 9 Temmuz Perşembe günü sona erdi. Sınava 210’u bayan, 237’si erkek olmak üzere toplamda 447 kişi katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yakından takip ettiği ve sık sık ziyaretlerde bulunduğu hafızlık tespit sınavlarında öğrenciler ile hasbihal ederek sınavda başarılar diledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı