Konya’da Islamiyet’i Yeni Kabul Etmiş Amerikalı...

Konya'da Islamiyet’i Yeni Kabul Etmiş Amerikalı Müslümanlardan Müftülüğümüze Ziyaret

islamiyet’i yeni kabul etmiş amerikalı müslümanlardan müftülüğümüze ziyaret

27 Şubat 2019 - 17:56

Amerika Diyanet Merkezi’nin düzenlediği program çerçevesinde İslamiyet’i yeni kabul etmiş Amerikalı Müslümanlardan oluşan heyet İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Poçanoğlu,  İslam’ı seçmiş olmalarından dolayı heyeti tebrik ederken “Gönüller şehri, Mevlana diyarı Konya’mıza hoş geldiniz. Siz değerli kardeşlerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyarız. İslam, sevgi, barış ve hoşgörü dinidir. İslam’ı seçmeniz ve Müslüman olmanız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Dinimizde renk ve ırk ayrımı olmaksızın iman eden herkes din kardeşidir. Rabbim siz değerli kardeşlerimizi son nefesinize kadar kendisine kul, habibine ümmet eylesin.  İnşallah bu kararınızı en iyi şekilde değerlendirmek için Rabbim sizlere hayırlı ve sağlıklı ömürler versin” dedi.

Poçonoğlu’nun konuşmasının ardından bazı katılımcılar söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.   Söz alanlardan biri Türkiye’de ezan sesini duyduğunda İslamiyet’e ilk girdiği andaki hissi yaşadığını ifade etti. Bir katılımcı ise kendilerinin, Müslümanların korkunç kişiler olduğu düşüncesiyle yetiştirildiklerini ifade ederek Türkiye ve İslam hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istediğini söyledi.

Karşılıklı görüşmelerin ardından ziyaretçiler, kabulden dolayı Poçanoğlu’na teşekkür etti.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”