Konya’da Kur’an Kursu öğrencileri Arası “hayatımdaki...

Konya'da Kur’an Kursu öğrencileri Arası “hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2” Konulu Fotoğraf Yarışması Başladı

kur’an kursu öğrencileri arası “hayatımdaki ayetler kadrajımda 2” konulu fotoğraf yarışması başladı

27 Şubat 2020 - 17:56

Konya İl Müftülüğü, il genelinde ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrencilere yönelik “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.

Konya İl Müftülüğü ve Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD) işbirliği ile düzenlenen yarışmada öğrenciler, Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak veya araştırarak, ayet mealine uygun fotoğraflar çekecek ya da daha önce çekmiş oldukları bir fotoğrafı bir ayet meali ile ilişkilendirecekler.

Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Kur’an-ı doğru anlamalarına katkı sağlamak amacıyla ikincisi düzenlenen yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  asıl hedeflerinin, öğrencilerin ezberlediği ve okuduğu Kur’an-ı Kerim’in mesajlarını doğru anlayabilmeleri sağlamak olduğunu dile getirdi.

Yarışma hakkında detaylı bilgiler veren Poçanoğlu; “İlimiz müftülüğünde görev yapan PDR öğretmenlerimiz Seher Coşkun ve Ayşe Bozgeyikli’nin gayretleriyle İlçe müftülüklerimize bağlı Kur’an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2” konulu fotoğraf yarışmasına yoğun bir katılım bekliyoruz. Geçen sene ilkini düzenlediğimiz yarışmada derece giren öğrencilerimize ödüllerini ve belgelerini, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Ramazan ayında Mevlana meydanında düzenlenen iftar programında takdim etmişti. İnşallah yarışma sonunda yine öğrencilerimizi ödüllendireceğiz ve fotoğraflarını sergileyeceğiz. ”dedi.

Kur’an kurslarına yönelik düzenlen fotoğraf yarışmasında asıl hedeflerinin, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak veya araştırarak ayet mealine uygun bir fotoğraf çekebilmelerini sağlamak olduğu dile getiren Poçanoğlu, yarışma takvimi ile ilgili şu bilgileri kaydetti.

“24 Şubat 2020’de başlayan yarışmamız 31 Mart 2020 Salı günü sona erecek ve sonuçlarımız 07 Nisan 2020 Salı günü ilimiz müftülüğü web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan ilan edilecektir. Yarışmaya katılım oranının daha fazla olması sağlamak amacıyla şartnamede belirttiğimiz üzere, jüri üyelerimiz fotoğrafları yorumlarken cep telefonu (mobil) fotoğrafçılığı üzerinden değerlendireceklerdir.

Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği ve ilimiz müftülüğü personelinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen yarışma sonucunda her iki kategoride dereceye giren öğrencilerden birincilere 1.000 TL,  ikincilere 750 TL ve üçüncülere 500 TL para ödülü takdim edilecektir. İnşallah öğrencilerimize hediyelerini Nisan ayı içerisinde düzenleyeceğimiz sergi ve ödül takdimi programında vermedi düşünüyoruz. Ben şimdiden yarışmaya katılacak olan Kur’an kursu öğrencilerimize başarılar temenni ediyorum.”

Afiş Şartname

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı