Konya’da Kur’an Kursu öğreticilerine Yönelik “sosyal Medya...

Konya'da Kur’an Kursu öğreticilerine Yönelik “sosyal Medya Ve Ekran Bağımlığı” Semineri

kur’an kursu öğreticilerine yönelik “sosyal medya ve ekran bağımlığı” semineri

13 Şubat 2020 - 17:56

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ikincisi düzenlenen “Tanı Kendini, İnşa Et Aileni Alemi” projesi kapsamında planlanan seminerler devam ediyor.

Haftada bir gün süre ile devam edecek seminerlerin ilki Konya Teknik Üniversitesi TBMYO Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci’nın sunumuyla il müftülüğünde yapıldı.

Küçükbezirci “Sosyal Medya ve Ekran Bağımlılığı” konularında yapmış olduğu çalışmaları sunum eşliğinde örnekleriyle birlikte Kur’an kursu öğreticileri ile paylaştı.

Seminerin ardından açıklamada bulunan İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Küçükbezirciye sunumlarından dolayı teşekkür ettikten sonra proje hakkında kısa bilgiler verdi.

Proje kapsamında; Kur'an kursu öğreticilerin sürekli iletişim içinde bulunduğu kitleler ile gerçekleşen münasebetlerinde daha etkin ve daha gönüllü davranarak toplumsal huzura katkı sağlamalarının amaçlandığını söyleyen İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk “Öğreticilerimizi mesleki alanda destekleyerek, mesleki yeterliliklerini artırmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında toplumsal değerleri korumaya ve geliştirmeye yönelik projelerimizde devam ediyor. Bu projemizde toplumumuzu sarsan sayısız sorunların yaşandığı günümüz dünyasında, aile birliğini korumaya, aile içinde sağlıklı iletişimi sağlamaya, aile bireylerinin birlikte yaşayabilme sorumluluğunu geliştirmeye yönelik eğitim seminerleri düzenliyoruz.  İnsanımız desteklenmeye ve motivasyona sürekli ihtiyaç duyduğundan bizlerde bu ihtiyacın karşılanması adına farklı alanlara farklı konularda projeler üreterek vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışarak onları bilgilendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Tanı Kendini İnşa Et Aileni Alemi” projesi kapsamında gerçekleşen eğitim seminerleri Psikoterapist Canan Güllü ile  “Problem Çözme Becerileri”, Dr. Deniz Kasırga ile de “Evlilik Tüyoları” konularıyla devam edecek. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda