Konya’da Poçanoğlu, Dutlukır Parkında Kur’an Kursu...

Konya'da Poçanoğlu, Dutlukır Parkında Kur’an Kursu öğrencilerini Ziyaret Etti

poçanoğlu, dutlukır parkında kur’an kursu öğrencilerini ziyaret etti

20 Temmuz 2019 - 17:56

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Benim Şehrim” projesi kapsamında Konya İl Müftülüğü ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlediği kamp faaliyetleri devam ediyor.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Dutlukır Parkında devam eden ve içerisinde çeşitli sportif aktivitelerle eğlenen Kur’an kursu öğrencilerini kamp yerinde ziyaret ederek önce sohbet etti ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Poçanoğlu kamp hakkında şunları söyledi;

Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen “Benim Şehrim” projesi kapsamında ilimiz müftülüğü ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak adına çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz.

İlimiz merkezinde bulunan 400 Kur’an kursumuzda bulunan 45 bin öğrencimiz bu sosyal faaliyetlerden istifade ediyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından öğrencilerimiz hafta içi her gün sabah saat 09.30’da otobüslerle kurslardan alınarak buraya kamp alanına getiriliyorlar. Öğrencilerimiz 20’şerli gruplar halinde 20 oyun istasyonunu gün boyunca dolaşıyorlar. Öğle arası kamp alanında kurulan mangallarda hazırlanan ekmek arası köfteler ayran ile beraber ikram ediliyor. Yemek sonrası öğrencilerimiz hep beraber öğle namazını eda ediyor ve akabinde oyun istasyonlarında gezmeye devam ediyorlar.

Kamp alanında öğrencilerimiz oyun istasyonlarında engel parkuru, çuval yarışı, bardakta balon taşıma, bocce, mendil kapmaca, çember atmaca, halat çekme, sandalye kapmaca, penguen oyunu, siyer, AFAD, trafik kuralları, okçuluk, sağlıklı beslenme, arkeolojik kazı, tabu, ipli denge, çubuk yakalama gibi çeşitli oyun ve etkinliklerle gün boyu eğleniyorlar.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda