Konya’da şükür Kurbanları Kesildi, Camiler Cuma Namazıyla...

Konya'da şükür Kurbanları Kesildi, Camiler Cuma Namazıyla Ibadete Açıldı.

şükür kurbanları kesildi, camiler cuma namazıyla ibadete açıldı.

29 Mayıs 2020 - 17:55

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camiler, bugün kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı. İlimizin birçok yerinde meydanlarda, pazar yerlerince ve cami avlularında cuma namazları eda edildi.

Konya İl Müftülüğü, Karatay İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi organizasyonu ile Cuma namazı öncesi şükür kurbanı kesildi. Mevlana meydanında İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı duanın ardından kesilen şükür kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vakıf görevlilerine teslim edildi.

Binlerce vatandaş Cuma namazında saf tutmak için il ve ilçe müftülüklerince Cuma namazı kılmak üzere belirlenen cami avluları ve meydanlara akın etti.

Sultan Selim Cami avlusunda toplanan binlerce vatandaş İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun irat ettiği hutbe ve kıldırdığı Cuma namazının ardından “Sosyal Mesafe” kurallarına dikkat ederek meydandan ayrıldı.

Konya genelinde ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatı çerçevesinde Cuma namazı öncesi İlçe Müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı ilçe şubelerince kesilen şükür kurbanlarının etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Cuma namazı eda edilecek camilerde ve meydanlarda Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri de hijyen konusunda gerekli tedbirleri alarak dezenfeksiyon çalışması yaptı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...