Konya’da Yaz Kur’an Kursları Diyanet Tv üzerinden Uzaktan...

Konya'da Yaz Kur'an Kursları Diyanet Tv üzerinden Uzaktan Eğitim Yoluyla Yapılacak

yaz kur'an kursları diyanet tv üzerinden uzaktan eğitim yoluyla yapılacak

19 Haziran 2020 - 17:55

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında, salgının muhtemel etkilerinin azaltılması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 yılı yaz Kur’an kursları eğitimleri Diyanet Tv aracılığıyla uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçonağlu, Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun 10-15 yaş arası olması sebebiyle başta sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gibi hususların önem arz etmesi, oluşabilecek sağlık problemlerinin önünü geçilmesi amacıyla bu sene yaz Kur’an kurslarının uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirileceğini ifade ederek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;  

2020 yılı yaz Kur’an kurslarda eğitim ve öğretim faaliyetleri 29 Haziran 2020 tarihinden itibaren 6 hafta süreyle Diyanet Tv aracılığı ile uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşecektir.

Bu süre zarfında programlar  "Yaz Kur’an Kursları Kur’an Öğreniyorum",  "Yaz Kur’an Kursları Kur'an Okuyorum" ve "Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum" başlığı altında üç farklı program şeklinde yayınlanacaktır.

Öğrenci kayıt ve takip işlemleri ise 22.06.2020 tarihinden itibaren Başkanlığımız web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Yaz Kur’an kurslarında görev yapmış olan tüm personelimiz daha önceki yıllarda yaz Kur’an kurslarına iştirak eden öğrencilere veya velilerine ulaşarak kayıtlar konusunda rehberlik yapacak ve materyaller ile eğitimlerin hususunda gerekli yönlendirmeleri yapacaklardır.

Başkanlığımız web sayfası üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimiz ilçe müftülüğe başvurmaları halinde yaz Kur’an kursu kitapları ve Diyanet Çocuk dergisi ücretsiz olarak verilecektir.  Kitaplara ulaşamayan öğrencilerimiz ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller adresinden kitaplara PDF formatına da erişilebilecektir.

Altı haftalık eğitimin sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak ilgili web sayfası üzerinden test usulü online değerlendirme sınavı yapılacaktır. Başarılı olanlara e- başarı belgesi verilecek ve aynı zamanda il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından başarı elde eden öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edilecektir.

Diyanet TV üzerinden yayınlanacak olan dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler ise Diyanet TV YouTube kanalı vasıtasıyla ilgili eğitim videolarına erişebileceklerdir.

Diyanet Tv üzerinden hafta içi yayınlanacak olan derslerin yayın saatleri

Yaz Kur’an Kursları Kur’an Öğreniyorum  09.30 – 11.00

Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum 09.30 – 11.00

Yaz Kur’an Kursları Kur'an Okuyorum  17.00 – 18.30

Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum (Tekrarı) 17.00 – 18.30’dur.

Çocuklarımızın sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde eğitimlerine devam etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan uzaktan eğitim uygulamasına vatandaşlarımızdan ilgi ve alaka bekliyor, çocuklarını kurslara kayıt ettirmelerini hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini özellikle istirham ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...