Konya’dan Halep’e 48 Tır Un Yardımı Ulaştırıldı

konya’dan halep’e 48 tır un yardımı ulaştırıldı

10 Aralık 2018 - 17:55

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya İl Müftülüğünce organize edilen “Konya’dan Halep’e 1 Çuval Un Kampanyası” devam ediyor.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan altı tır un, Halep’e ulaştırılmak üzere Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapısına gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “2017 yılı Ramazan ayında başlattığımız “Halep’e Bir Çuval Un Yardımı” kampanyasında bugün 8.Parti unumuzu gönderiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından 2017 yılında yapılan yardımlarla 20 tır olmak üzere toplamda 726 ton un sevkiyatı yapmıştık. 2018 yılı içerisinde ise göndermiş olduğumuz yardımlarda toplamda 48 tır 1230 un göndermiş olacağız inşallah. Bu güne kadar yapılan un yardımlarının maliyeti ise 1.548.501,76 TL’dir.

Göndermiş olduğumuz unlar, Türkiye Diyanet Vakfımızın lojistik merkezinde kurulan günlük 300 bin ekmek üretilen fırında kullanılarak El-Bab, Azez ve Cerablus bölgelerinde bulunan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sofrasına ekmek olarak ulaşacaktır. “Konya’dan Halep’e Bir Çuval Un” kampanyamız bugün yapılacak sevkiyatlarla sınırlı kalmayacak. Şu anda yardımlarımız devam ediyor. Yardım etmek isteyen hayırsever kardeşlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı Konya şubemiz, müftülüklerimiz ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarına yardımda bulunabilirler. ”dedi.

Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi