Kur’an- Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması...

Kur’an- Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Bolu’da Düzenlendi.

kur’an- kerimi yüzünden güzel okuma bölge yarışması bolu’da düzenlendi.

11 Eylül 2021 - 11:05

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an Kursları’na katılımı artırmak, Hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, Kur’an kurslarında eğitim gören 18 yaş altı kız ve erkek öğrenciler arasında yapılan “ Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma” bölge finali gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; Bölge Finaline, Bolu, Aksaray, Ankara, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Sivas ve Yozgat’ta düzenlenen yarışmalardaki il birirncilerinin katılımıyla yapıldı.

Bolu İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde 09.09.2021 tarihinde Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen Bölge Finali İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Sınav Komisyonu Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş başkanlığında, Bolu Merkez Yıldırım Beyazıt Camii Baş İmam-Hatibi Metin Yerlikaya ve Borazanlar Mahallesi Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi Birol Karakaya’dan oluştu.

Komisyon üyelerinin okuyuş, tecvit, se, eda ve mahreç kurallarını göz önünde bulundurarak öğrencilere puan verip değerlendirmeleri sonucunda:

Erkeklerde : Ahmet Yazar – YOZGAT

Kızlarda : Nur Sena SEBAT – Yenimahalle/ANKARA

Bölge Birincisi olarak belirlendi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve Komisyon Üyeleri tarafından, ödülleri verilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

İl Müfüsü Sayın Tahiroğlu:” Sizler şu anda büyük bir iş başardınız. Kendi illerinizde dereceye girrip buraya geldiniz bu güzel bir şey. Burada da tüm cesaretinizi toplayarak Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya çalıştınız. Hepinizi de tebrik ederim. Sizlere destek olan anne babanızı tebrik ederim ayrıca sizi yetiştiren hocalarınıza ve özellikle sizlere üstün gayretinizden dolayı kutlarım. Sizler büyüdüğünüz zaman bu dakikalar güzel bir anı olarak kalacak. İnşaallah çok çok okuyup güzel bir meslek sahibi, hocalarınız gibi takdir edilen öğreticiler olursunuz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda sonsuz başarılar, sağlıklı ve huzurlu ömürler dilerim” diyerek duygularını dile getirdi ve program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi Kadın Kolları tarafından program boyunca yarışmaya katılan öğrenci, veli ve öğreticilere çay ve yemek ikramında bulundular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...