Kur’ân-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye...

Kur’ân-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Istanbul’da Yapıldı

kur’ân-ı kerim’i yüzünden güzel okuma yarışması türkiye finali istanbul’da yapıldı

28 Eylül 2021 - 15:00

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’ân-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca erkek Kur’an Kursu öğrencileri arasında düzenlediği yarışmanın finali Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi’nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yarışmada önce il, daha sonra bölge birincilerinin belirlendiğini bugün de Türkiye birincisinin seçileceğini söyledi.

Hazreti Peygamberin, “Sizin en hayırlınız Kur’ân-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Gençlerimiz, Kur'an Kursu öğrencilerimiz bu hayırlı işi vakti ile yaptılar. Kur'ân-ı Kerim’i öğrendiler. Bir kısmı hafız oldu. Şimdi de bu birikimlerini bütün milletimizle paylaşıyorlar.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an Kursu öğrencileri arasında yaptıkları, hafızlık ve Kur'ân-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarını, Kur’an eğitimine bir teşvik olması amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

İstanbul İl Müftü vekili Mustafa Yavuz ise konuşmasında inananların Kur’ân-ı Kerim’in müjdesine nail olmak için yüzyıllardır Kur’ân’ı okuma, anlama ve hayata yansıtma yarışına girdiklerini vurgulayarak, ‘’Bu, bugün yavrularımızın yaptığı gibi Allah’ın adı yücelsin yarışmasıdır, bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Bununla birlikte bu yarışta yer alan herkes kazanacaktır.’’ sözlerine yer verdi.

Finalin jüri üyeliğini Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hasan Kazancı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci yaptı.

Yarışma sonucunda Kütahya Emirsultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan Süngü birinci, Adana Kozan Yusuf Baysal Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Gökdal ikinci, Samsun Bafra Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Erdoğan Okka ise üçüncü oldu.

Program, Başkan Erbaş’ın dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...