Kuran kursu öğreticisi alım ianı(gecici)

Yaz Kur'an Kursu Geçici Oğretici Alımı

02 Haziran 2018 - 19:32 - Güncelleme: 02 Haziran 2018 - 19:47

Konu : Yaz Kur'an Kursu Geçici Oğretici Alımı

ilgi        :a) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

b)Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

c)Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık kadrolarına atama ve bu kadroların kariyer basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.

Erbaa ve Reşadiye İlçe Müftülüklerinde 2018 yılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitim ve öğretimin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ihtiyacın, kadrolu personel ile karşılanamadığında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere ilgi (a.b.c) Yönetmelikler ile aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde sınavla geçici Kur'an kursu öğreticisi alınacaktır.

A-BAŞVURU ŞARTLARI:

l- Geçici öğretici sözlü sınavına katılabilmek için müracaat edeceklerin;

1. İmam„Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olması.
  2. Yaz Kur'an kurslarında geçici öğreticilik yapmaya mani bir engeli bulunmaması.
  3. 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Test (DHBT) sınavına girmiş olması ve KPSSP122, KPSSP 123 ve KPSSP124'den en az 60 (altmış) ve üzeri puanı almış olması gerekmektedir. 2- Sınav başvurusu ekli dilekçe ile Erbaa Müftülüğüne bizzat yapılacaktır.

B- BAŞ VURU TARİHİ:

I -Müracaatlar 01.06.2018 Cuma günü başlayıp 15.06.2018 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. 2-Müracaatlar, aşağıda istenen belgelerle birlikte Erbaa Müftülüğüne şahsen yapılacaktır.

C- SÖZLÜ SINAV:

l- Müracaat edenlerin fazla olması halinde DHBT puanı en yüksek olandan başlanarak kontejanın 3 (üç) katı sınava çağrılacaktır.

1. Sınava hangi gün kimlerin gireceğine dair isim listesi 18.06.2018 Pazartesi günü saat 10.00'dan itibaren Erbaa Müftülüğünce ilan edilecektir.
  2. Sözlü Sınav Erbaa Müftülüğünde 19.06.2018 Salı günü İl Müftülüğü sınav kurulu tarafindan yapılacaktır.
  3. Fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet) yanında olmayanlar sınava alınmayacaktır. 5- Sınav Kur'an'ı Kerim ve Dini Bilgiler (İtikad, İbadet,Siyer ve Ahlak)'den yapılacaktır.

D- BAŞARI LİSTESİ:

l-Yapılan sözlü sınav neticesinde sözlü puanı 70 ve üzeri olanlar, sözlüden en yüksek puanı alandan başlanmak suretiyle başarı listesi oluşturulacaktır.

2-Sözlü sınav başarı puanlarının eşit olması halinde 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Test (DHBT) sınavı puanı fazla olana, bu puanında aynı olması durumunda doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

F- GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR:

I -Oluşturulan başarı listesindeki en yüksek puanı olandan başlamak üzere sıra takip edilerek Erbaa Müftülüğünce görev yerleri belirlenecektir.

2-Yaz Kur'an kursunda Geçici Öğretici olarak görevlendirilenler, 24 Temmuz 2009 tarihli ve 27298 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15215 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre ek ders karşılığı ve 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.

G- MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER:

l- Matbu dilekçe (Erbaa Müftülükten alınacaktır.) 2- 20 i6„KPSS-DHBT sonuç belgesi.

3- KPSS ye başvururken beyan ettiği öğrenim durumlarını gösterir Mezuniyet Belgesi (Aslı ile birlikte fotokopisi)

İlanen duyurulur.() 1/06/2018

Dağıtım:

ı — I I İlçe Müftülüğüne

1. — Tckat İl Müftülüğü Web Sitesine
  2. — Müftülük İlan Panolarını

ERBAA VE REŞADİYE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNDE GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE 2018 YILI YAZ KUR'AN KURSU GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAV DUYURUSU

ERBAA VE REAŞADİYE İLÇE MÜFTÜLUGUNE İHTİYAÇ DUYULAN BAYBAYAN GEÇİCİ YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİ SAYISI

T.C. KİMLİK NO

ADI-SOYADI

BABA - ANA ADI

MEMLEKETİ

DOĞUM YERİ VE TARİHİ

KPSS'ye BAŞVURDUĞU ÖĞRENİM DURUMU :

2016 YILI DHBT (KPSSP )            PUANI :

HAFIZLIK DURUMU ( Evet - Hayır )

4-6 YAŞ GRUBU ÇOCUK EĞİTİMİ VE GELİŞİMİ

296 SAAT VE ÜZERİ SERTİFİKASI ( VAR- YOK) :

ÖZÜ : Geçici Kur'an Kursu Öğreticilik Talebi.

MÜFTÜLÜK MAKAMINA

Tokat il Müftülüğünün 01 / 06 / 2018 tarihli ve 50121561-903- 2191 sayılı " Geçici Öğreticilik Alımı Sınav Duyurusunu ” okudum ve aranan şartlara haizim.

2018 yılı Yaz Döneminde  Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında ihtiyaç olması durumunda geçici öğretici olarak görevlendirilmek üzere açılan sınava katılmak istiyorum. Geçici öğretici olarak görevlendirilmem durumunda; görev yapmama mani sağlık yönünden bir özriiınün bulunmadığını ve sabıka kaydımın olmadığını beyan ederim. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Aşh ve Soyndi

EKLER

ı- 20] 6 Yılı (DHBT) KPSSP  Puanı Sonuç Belgesi

( I adet )

2- DHBT Sınavı Oğrenim Durumunu Gösterir Dip. Fot.

( I adet )

3- Hafizlık Belgesi Sureti ( Hafiz İse )

( I adet )

4- 4-6 Yaş Grubu Çocuk Eğitimi Ve Gelişimi Sertifikası ( Var İse) ( I adet )