Kütahya’da "bir Aradayız, Idlib’in Yanındayız"...

Kütahya'da "bir Aradayız, Idlib'in Yanındayız" Kampanyası

kütahya'da "bir aradayız, idlib'in yanındayız" kampanyası

20 Ocak 2020 - 18:02

Kütahya'da "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında toplanan 7 tır gıda ve ihtiyaç malzemesi, Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağdurlarına gönderildi.

Kütahya Valiliği Önünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, daire müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Uğurlama töreninde konuşan Kütahya İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi tarafından yürütülen yardım kampanyasına Kütahyalıların büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek “Suriye’de savaşın mağdur ettiği kardeşlerimiz çok zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu mazlum ve mağdur kardeşlerimizin dramı büyük, millet olarakta bizim sorumluluğumuz ağır. Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız” adlı yardım kampanyası başlattık. Bir hafta içinde yapılan yardımlarla 50 ton un, 30 ton gıda malzemesi, 25 ton temizlik ürünü, 2 bin battaniye, bin yastık, bin hasır, 430 yatak, 125 soba alındı. Böyle hayırlı bir kampanyada bizi yalnız bırakmayan Kütahyalı hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Bu hayırlı günde böyle hayırlı bir hizmete katkı sağlayan ve emeği geçen başta Kütahya Müftülüğümüz olmak üzere tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. O coğrafyalarda o zorlukları yaşayan mazlum insanlara ne kadar ulaşabilirsek o kadar mutlu olacağız. " dedi.

Törende konuşan AK Parti Kütahya milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ve İshak Gazel de, kampanyaya öncülük eden Kütahya Müftülüğüne ve kampanyaya katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Türkiye’nin barış, huzur ve merhamet toprakları olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Ömer Toraman, “Biz bu topraklar üzerinde yaşayan aziz bir milletin evlatlarıyız.  Bizim medeniyetimizde iyilik tenkit edilmez, takdir edilir, teşvik edilir. İdlib’e gidecek tırlardaki yardım malzemelerinin tamamı Kütahya’daki gönüllü vatandaşlarımız tarafından alındı” dedi. Zulüm ve savaşlarla yurtlarından olmuş kadın, çocuk ve yaşlılara el uzatılması gerektiğini ifade eden Vali Toraman; “ Bir yerde zulüm, yerinden edilmiş insanlar, savaş ve savaştan kaçan kadınlar, çocuklar, yaşlılar var. Onlara uluslararası toplumun el uzatması gerekiyor. Onlar el uzatmıyor diye bizler de mi el uzatmayacağız. Türkiye insani yardım açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor ve bununla iftihar ediyoruz” diye konuştu. 

Yapılan duaların ardından insani yardım malzemesi yüklü tırlar, Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...