Kütahya’da 5. Vaaz Irşat çalıştayı

Kütahya'da 5. Vaaz Irşat çalıştayı

5. vaaz irşat çalıştayı

18 Şubat 2019 - 18:01

Kütahya Müftülüğümüz tarafından “5. Vaaz İrşat Çalıştayı” düzenlendi. Kütahya Müftülüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen çalıştaya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN, İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, İl Müftü Yardımcıları, Kütahya Merkez ile İlçelerinde görev yapan erkek ve hanım vaizler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR; “Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı olarak toplumu din konusunda aydınlatma gibi önemli bir görevi ifa etmeye çalışıyoruz. Toplumu din konusunda aydınlatma vazifesi tam manası ile yerine getirebilmek için İslam’ın sahih kaynaklarını, Kur’an ve Sünneti çok iyi anlamanız gerekiyor. İnsanlığa hayat veren bu öğretileri toplumun tüm kesimleri ile paylaşmamız önem arz etmektedir.”

“Bunun için zaman zaman görevlilerimize yönelik çeşitli programlar düzenliyor, sahasında uzman olan hocalarımızı görevlilerimiz ile bir araya getirerek güncel dini meseleler ile alakalı Başkanlığımızın yaklaşımlarını öğrenmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bir insanın elinden tutmanın, hidayetine vesile olmanın dünyalara değer olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN; “Toplumun her kesimi bizden din hizmeti bekliyor. Toplumun her kesimine el uzatmak zorundayız. Sunacağımız din hizmetinin daha verimli olabilmesi için; bilginin sahih, tebliğin sürekli, din hizmetini sunanın ise samimi olması gerekmektedir. Çünkü insan hurafeye hakikatten daha açıktır.” diye konuştu.

5. Vaaz İrşat Çalıştayı, güncel dini konular ile alakalı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...