Kütahya’da Camiler çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun

Kütahya'da Camiler çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun

camiler çocuk dolsun, ahlakı kur’an olsun

18 Haziran 2019 - 18:02

Okulların tatil olmasıyla birlikte camiler ve Kur’an kurslarında Yaz Kur'an Kursları başladı. Bu yıl 17 Haziran-09 Ağustos 2019 tarihleri arasında devam edecek olan yaz Kur’an kursları için Kütahya Müftülüğü tarafından açılış programı düzenlendi.

Kütahya Müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kur’an Kursu ve Buhara Siteler Camiinde düzenlenen açılış programlarına İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Uzunca, din görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Yaz Kur’an Kursları açılış programlarında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; Camilerin yalnızca ibadet mekânı değil çocuklar için birer eğitim yuvası olduğuna dikkat çekerek, “Kur’an-ı Kerim, evladı tarif ederken ‘göz aydınlığı’ olarak tarif eder. Allah’ın bizlere lütfettiği en değerli nimet ve emanetlerden biri de yavrularımızdır. Çocuklarımızın üzerimizdeki en büyük hakkı ise, fıtratlarının saf ve temiz halini koruyarak onları her türlü kötülükten muhafaza etmemizdir. Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Peygamberimiz (s.a.s)’in “Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.”  buyurarak çocuklarımızı yetiştirme konusunda biz büyüklere büyük bir sorumluluk yüklemiştir.” diye konuştu.

Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatıyla buluşturacak önemli bir zaman diliminin daha başladığını hatırlatan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ”Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene “Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” temasını ön plana çıkararak bütün yavrularımızı camilere, Kur’an kurslarına davet etmektedir. Kütahya Müftülüğü olarak bizlerde her sene olduğu gibi bu sene de bütün camilerimizde, Kur’an kurslarımızda yaz Kur’an kursları açarak istikbalimiz olan yavrularımıza kurslarımızda İslam’ın güzelliklerini, milli ve manevi değerlerimizi aktarmanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...